Tanumshede Plåtslageri AB – anrikt företag med 67 år i branschen

Vill du lägga nytt tak på din villa eller på ditt fritidshus? Behöver du hjälp med plåtarbeten på din fastighet? Då kan vi rekommendera att du vänder dig till Tanumshede Plåtslageri AB. Här kan du få hjälp av erfarna plåtslagare!

Tanumshede Plåtslageri

Tanumshede Plåtslageri AB är ett företag med väldigt gamla anor. Redan år 1954 startade Bengt Karlsson ett plåtslageri i Tanumshede. År 1975 byggde man en helt ny lokal på Klåvavägen nära Tanums kyrka och här har verksamheten funnits i hela 46 års tid. Det var år 1981 som Agne Karlsson började som lärling hos sin pappa och strax innan hade även hans bror Claes börjat där som lärling. Under ett antal år drev Agne och Claes verksamheten tillsammans.  

Frans Karlsson är son till Agne och han blev upplärd av Agne när han sommarjobbade här under studierna. Det var därför logiskt att börja arbeta som plåtslagare i företaget direkt efter studenten år 2007. År 2020 blev Frans delägare så nu drivs verksamheten av Agne och Frans med Stefan som anställd.

Tanumshede Plåtslageri AB är ett byggnadsplåtslageri som i princip utför alla sorters plåtarbeten på fastigheter. Det handlar ofta om skorstenar, rännor, rör, bleck, bandtäckning och andra plåtarbeten. Man gör även hela takbyten och det kan dels handla om bandtäckning av tak, men man utför även kompletta takbyten med andra takmaterial.
– Den senaste tiden har det blivit allt vanligare att kunderna vill ha ytbehandlad aluminium. Det här är ett material som är väl lämpat för västkusten genom att det tål salt från havet bättre än vanlig plåt.

Plåtslageriet är idag en väl etablerad verksamhet och man har många återkommande kunder. Företaget samarbetar med många mindre snickarfirmor i kommunen som vänder sig hit för plåtarbeten. Det är även en del privatkunder som vänder sig hit för att få hjälp.
– Den stora utmaningen i vår bransch är att hitta utbildade personer att anställa. Vi skulle behöva anställa två personer så om du är en duktig, utbildad plåtslagare så får du gärna höra av dig till oss och bli en del av vår verksamhet!

Det finns många goda anledningar att vända sig till Tanumshede Plåtslageri AB när du vill få hjälp med byggnadsplåtarbeten. Har finns nästan 60 års samlad yrkeserfarenhet och man är väldigt måna om att alltid göra ett högkvalitativt arbete så att kunden blir riktigt nöjd!

Klåvavägen 5, 45732 Tanumshede
Tel. 073-7211677
tanumshedeplat@hotmail.com