Norrgatans Blommor & Interiör är värd ett besök

SnitSnittblommor och inredning. Det skulle kunna vara titeln på en romantisk film men är inriktningen på en mycket speciell butik i utkanten av Varbergs innerstad. Här hittar man blommor för livets alla högtider, fester och evenemang samt inredningsdetaljer för den kräsne.

Camilla Ramstedt tog över Norrgatans Blommor & Interiör i mars år 2020 samtidigt som coronaviruset ändrade spelreglerna för normalt företagande. Det infördes restriktioner för hur nära människor fick stå varandra och hur många som fick vistas samtidigt i en lokal. Camilla tog omställningen som en spännande utmaning.
– Det var jobbigt samtidigt som vi kunde vända det till en uppgång, säger Camilla.

Det var ingen tillfällighet att hon en dag skulle öppna en egen butik. Camilla hade sett sin mamma sköta en blomsterhandel under sin uppväxt. Att det skulle ske i liten skala var hon på det klara med efter att ha arbetat internationellt på väldigt stora företag och då saknat att arbeta med händerna.
– Men den skulle ändå vara såpass stor att jag behöver anställda. Jag gillar inte att arbeta ensam, säger Camilla.

Butiken på Norrgatan i Varberg består av tvåhundra välfyllda kvadratmeter i två plan med en gigantisk snittkyl där kunderna själva kan gå in och plocka ihop sin egen bukett. Camilla berättar att de tar hem fräscha blommor tre gånger i veckan för att hålla den välfylld av kvalitetsvaror. Här finns även flera utrymmen där de anställda kan ta emot kunder i lugn och ro för att lyssna till önskemål om blomsterarrangemang inför bröllop och begravningar.

Med Camilla är de sex anställda i butiken, där alla utom hon själv är utbildade florister i olika grader. Personalens olikheter kompletterar utbudet eftersom en av dem är djupt traditionell, en annan mer trendinriktad, en tredje romantisk pastellig och en fjärde lite mer lekfull. Dessutom finns två personer som arbetar extra med att köra ut bud i Varberg och Falkenberg.
– När det är högtryck eller om någon är sjuk har jag dessutom flera som kan hoppa in, säger Camilla.

Blomsteråret är stort under julen för att sedan lugna ned sig innan det tar fart igen med alla hjärtans dag i februari. Därpå följer ytterligare en lugn period innan påsk, mors dag, student och bröllop.
– Jag leker med tanken att ordna med kurser där kunderna kommer hit och lär sig sätta ihop en egen bukett inför högtidliga tillfällen, avslöjar Camilla.

De lugna perioderna ger Camilla utrymme för att renovera i butiken och göra den mysigare och Under lugna perioderna har Camilla utrymme för att renovera i butiken och göra den mysigare och trevligare. Hon vill att butiken ska spegla henne där kunderna ska känna att det är en plats där de kan upptäcka saker i sin egen takt och att det är okej att gå runt och bara titta.
– Jag tänker att de som bara tittar kommer tillbaka och handlar nästa gång, säger Camilla.

Vi konstaterar att det är en unik butik vars like vi hittills inte mött. Det är en väldigt smakfull inredningsbutik som säljer snittblommor. Eller om det ska vara en blomsterbutik som säljer inredning. Camilla berättar att en kund kallade Norrgatans Blommor & Interiör för en överraskningsbutik eftersom det hela tiden fanns något nytt att upptäcka.

Sedan Camilla tog över har de förut neutralt vita ytorna ändrat karaktär. Nu är väggarna målade med läckert bruna, gröna och beige toner som lyfter handplockade inredningsdetaljer. Den röda tråden är jordnära där lampor, krukor, vaser och andra dekorationer som är till försäljning håller en hög kvalitetsnivå i en sammanhållen stil.
-Det vi säljer ska man helst inte hitta någon annanstans, avslutar Camilla.


Norrgatan 26, Varberg

0340-319 20
E-post: norrgatansblommor1@gmail.com

www.norrgatansblommor.se