Apladalens Kaffestuga ordnar fikat och festen

Apladalens Kaffestuga

Behöver du hjälp med mat när du ska ordnar en tillställning hemma? Vänd dig då med förtroende lugn till Apladalens Kaffestuga som har catering för alla tillfällen. Vill du ha allt ordnat på plats? Lugn, Apladalens Kaffestuga erbjuder miljö och allt som hör till en minnesstund, storslagen fest eller en minnesvärd konferens. Välj bland noggrant framtagna menyer eller kom med egna förslag. Apladalens Kaffestuga klarar kalaset.

Apladalens Kaffestuga grundades på 70-talet och har sedan dess varit ett smultronställe i parken i Värnamo. Lisa Hagstrand övertog tillsammans med sin dotter Mia verksamheten år 2012. Malin Klasson började sommarjobba på caféet 2014 och köpte in sig i verksamheten 2019. I samma veva blev Mia passiv delägare för att i stället arbeta tillsammans med sin man i ett annat företag.

Lisa och Malin kompletterar varandra i den dagliga verksamheten. Lisa är mer i köket medan Malin tar hand om det administrativa, externa kontakter och marknadsföringen. Båda kommer från bondefamiljer där man värnar om ekonomi, kvalitet och närodlat. På Apladalens Kaffestuga tillagas all mat och allt bakats från grunden med svenska råvaror. Det är ett hårt jobb men till sin hjälp har de en heltidsanställd kock, två fast anställda på deltid samt extra serveringshjälp under säsong samt vid större tillställningar.

Apladalens Kaffestuga är öppet år om

Tidigt på morgonen fylls Apladalens Kaffestuga utav ljuvliga dofter från det dagliga baket. Smålandskringlor, kanelbullar, wienerbröd, chokladbollar och muffins dukas fram i disken. Det tillverkas ostkakor, monteras tårtor – såväl smörgåstårtor som tårtor för fest. Frallor delas för att bres med smör och fyllas med grönsaker eller ost och skinka. Ägg och ansjovissmörgåsar förfärdigas och placeras bredvid leverpastejsmörgåsar och räksmörgåsar med handskalade räkor. Framåt lunch ordnas det med eleganta sallader av olika slag samt smakrika pajer och för dem som önskar något mer matigt går det bra att beställa kyckling, lax eller schnitzel.

Det kan från början ses som ett overkligt överflöd men som de smålänningar Lisa och Malin är så har de införskaffat sig en förmåga att känna vad som kommer gå åt. För både den ekologiska och ekonomiska hållbarheten är det bättre att det görs ett tabberas.

Under årets varma månader är det full verksamhet som syns utåt. Åttio platser på framsidan som för det mesta är välbesökt. Till det har de hundra sittplatser inomhus samt ungefär tjugo platser på baksidan för dem som söker lugn och ro. När uteserveringen stänger i augusti är det lika livligt men lite mer i skymundan. Restaurangen och bageriet har öppet de flesta av årets dagar men inte på måndagar under sommartid.
– Vi jobbar inte 365 dagar men inte långt ifrån, säger Lisa.

Hon beskriver Apladalens Kaffestugas verksamhet som oerhört ambitiös. Inget skickas ut från köket utan att det säkerställts att allt är perfekt. Och det är något som gästerna tar till sig. De kommer tillbaka.

Allt från bröllop, dop och minnesstunder till catering

Lokalen med hundra sittplatser inomhus och hundra utomhus är perfekt för fester som dop, bröllop, minnesstunder och högtidsdagar. Interiören är elegant och här finns en flygel som förstärker intrycket. Maten görs med lokalproducerade och naturliga råvaror samt kryddas med omtanke och kärlek. Naturligtvis tar de hänsyn och anpassar sig efter allergier och olika intoleranser. Personalen möter upp med ett äkta leende och varje gäst sätts i centrum.
– För varje år som går blir vi lite bättre på att ta emot våra gäster och informera vad vår mat innehåller, säger Lisa.

Apladalens Kaffestuga ordnar med catering med allt från måltider för representation och konferens till årsmöten, möten med ordenssällskap eller andra stora händelser. Här beskriver de exempelvis sina sjukhusluncher där läkemedelsrepresentanter bjuder in läkare och sjuksköterskor för information och att visa upp sina produkter. Här säljer Apladalens Kaffestuga inte färdigpackade portionsförpackningar utan de åker ut med egen vagn för att se till att allt från mat, sallad, bröd, dryck, kaffe och kaka finns på plats och är vackert uppdukat. Tanken är att alltid göra det där lilla extra och erbjuda kunden lite mer än de förväntade sig. – Vi är flexibla och försöker lösa det mesta, avslutar Malin.

Välkommen hit!
Lisa & Malin

apladalenskaffestuga.com

Apladalens kaffestuga
Cafe-Restaurang-Catering