Wernamo Bemanning och Allservice ställer upp på sina kunder

Wernamo Bemanning & Allservice

Tanken bakom Wernamo Bemanning och Allservice är att deras kunder bara ska behöva kontakta ett företag men få hjälp med mycket. Verksamheten består trädgårdsskötsel, bilvård, bemanning för industrin samt alla typer av städning. Det kan tyckas spretigt vid en första anblick men är fullkomligt logiskt när man ser till bakgrunden.

Makarna Ann-Louise och Per-Åke Quaade startade tillsammans Wernamo Bemanning och Allservice AB i maj 2020. Ann-Louise är VD medan Per-Åke är säljare och personalansvarig. Att starta ett bemanningsföretag precis när coronapandemin gjorde sig påtaglig innebar att det tiotal kunder som de skrivit kontrakt med för uthyrning av personal tog tillbaka sina beställningar i de flesta fallen. Det var samtidigt en tid då det var extra viktigt med hygien, människor ville ha det rent och fint omkring sig. Lösningen blev att styra om verksamheten och koncentrera sig på städning, fastighetsskötsel och trädgårdstjänster.
– Vi hade valt ett företagsnamn som täcker in mycket, berättar Ann-Louise.

Grundinställningen är att Wernamo Bemanning och Allservice ska stå på flera ben och att de i största möjliga mån utför det kunden önskar. Så tillsammans med hem-, flytt och kontorsstädning utför de bilvård och rekond av bilar under varumärket Wernamo Detailing Center. De håller hus i en gammal bilhall vid Jönköpingsvägen där det finns gott om utrymme för att arbeta med tvätt och polering men även en liten butik med bilvårdsprodukter. Per-Åke som arbetat med bilvård sedan nittiotalet tänkte först att det skulle vara som en hobbyverksamhet men ryktet om deras förträfflighet sprider sig från nöjda kunder. Det är liksom skillnad på att ha en rentvättad bil och en bil som man kan spegla sig i. 
– Vårt motto är: Vi får Värnamo att glänsa, säger Per-Åke.

Han är certifierad för att få arbeta med Angelwax, deras produkter och keramiska behandlingar. En annan leverantör han lyfter fram är Smartab som har en mängd rengöringsprodukter utvecklade för professionellt bruk. Namnet Detailing är valt med omsorg och innefattar tvätt, polering och infärgning av skinn. Det handlar om djuprengöring och extrem bilvård.

Wernamo Bemanning och Allservice andas service

Många entusiaster vänder sig till företaget för att de ska få deras älskade bil att bli som ny igen. De vill ha en fullständig tvätt av klädsel. en impregnering av en sufflett på en cabriolet eller få sina lyktor polerade. Andra vänder sig till Wernamo Detailing Center för att se till att en nyinköpt bil får ett skyddande lager med keramiskt vax.
– Vi brinner för att få upp den här extra lystern, säger Ann-Louise.

Oavsett om det är bilrekond, städning eller bemanning så är det viktiga för henne att Wernamo Bemanning och Allservice ska leverera kvalitet före kvantitet. Kunden ska alltid sättas i det främsta rummet och helst få mer än vad som var förväntat. Ann-Louise vet att Värnamo är en alldeles för liten ort för att göra ett dåligt jobb. Det tar tid att bygga upp ett rykte men går fort att rasera. Eftersom Wernamo Bemanning och Allservice till största delen får sina nya kunder genom mun till mun-metoden så finns det inte utrymme för annat än att leverera på högsta nivå.
– Man kan gott kalla mig för pedant, skrattar Ann-Louise.

Hon är mån om att förvalta sitt ledarskap utefter sina riktlinjer och att de anställda gillar att följa dem. I dagsläget har de två anställda inom städsidan, en på bemanning samt en kontaktbank som växer.

Wernamo Detailing

Wernamo Bemanning och Allservice bemannar fabriker och lager

Tanken är att Wernamo Bemanning och Allservice ska växa men i en säker och stabil takt. När det efterfrågas är varken Ann-Louise eller Per-Åke främmande för att rycka in. Främst erbjuder de bemanning för fabriker och där de förutom att arbeta inom plock, efterbearbetning och kantbockning har befogenhet att köra truck samt som CNC-operatör.

Att de specialiserat sig på industrin handlar naturligtvis om deras egna bakgrunder men också för att de vet hur branschen fungerar. Företaget kommer nu satsa mer på bemanning och uppmanar folk att höra av sig till dem för arbete och fabriker för samarbeten.
– Det finns inga problem bara lösningar, avslutar Ann-Louise.

Jönköpingsvägen 23 • Tel. 079-3076706 / 0370-14646

www.wernamo-bemanning.se •  info@wernamo-bemanning.se