MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor växer

MGWT

Anrika MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor är ledande inom entreprenad- och lantbruksmaskiner och har fem anläggningar i Skåne med försäljning, verkstad och service. Med kunnig och engagerad personal och korta beslutsprocesser lever de upp till att erbjuda det lilla företagets flexibilitet samtidigt som de har tar det stora företagets ansvar och kan erbjuda fler möjligheter.

Dagens MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor har fullskaliga verkstäder i Eslöv och Hörby är ledande leverantörer utav maskiner för lantbruk och entreprenadarbeten samt för park och markarbeten med varumärken som Massey Ferguson, Kverneland, Takeuchi, Weidemann, Stiga, Stihl, och Kärcher. Alla kända för att tillverka starka, pålitliga och prisvärda maskiner som är bland det bästa som finns i de olika branscherna.
– På säljsidan har vi allt från den största tröskan till den minsta handhållna maskinen, berättar Mikael Lindgren som är platschef för verksamheten i Eslöv och Höör

Det ursprungliga embryot till MGWT började redan år 1948 i Ängelholm med att Bil-Knutsson sålde Harry Fergusons lilla grå traktor TE-A20 som i folkmun kallades för Grålle. På pappret är MGWT däremot ett ungt företag enär det var först 2019 som Wallins Traktor i Hörby gick ihop med MaskinGruppen i Eslöv. De hade gemensamma leverantörer och såg kostnadseffektiva fördelar med att förenas.
– Att samla allt i en större organisation gjorde det lättare, berättar Björn Ekdahl som är en av två delägare till MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor.

Björn har varit i Wallins Traktor sedan 1990-talet som grundades av hans svärfar Leif Wallin. MaskinGruppen å sin sida grundades av Gert Jansson där hans söner Pär Ola Jansson och Hans-Olof Jansson numera är de drivande. Eftersom Eslöv och Hörby inte ligger så långt ifrån varandra var det bättre att samarbeta än att slåss om samma kunder.

MGWT

Kunden ska alltid vara välkommen till MGWT – MaskinGruppen

Verkstäderna, service och försäljning utav entreprenad- och lantbruksmaskiner, tillbehör och handhållna verktyg är de tre grundpelare företaget står på. Kunder är kommuner, lantbrukare, golfklubbar, byggare och trädgårdsanläggare i Skåne. Att sälja och serva maskiner för lantbruk och entreprenadarbeten samt park och markarbeten är ett serviceinriktat arbete. Det är stora pengar i omlopp och de som använder maskinerna behöver lita på att de får hjälp när de behöver det. För att verksamheten på MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor fungera är det viktigt att vara tillgängliga.
– Service är A och O, vi finns för våra kunder närmast dygnet runt, vardagar som helger, säger Björn.

En sak som utmärker MGWT är att de har ett brett register med allt från lätta verktyg på parksidan till de tyngsta lantbruksmaskinerna. Samtidigt är det självklart för alla att enbart arbeta med kvalitetsmärken. För att ligga i framkant i branschen krävs det engagemang och intresse kombinerat med kunnighet.
– Oavsett vad kunden kommer in med för maskin så kan vi serva den på bästa sätt, säger Mikael.

Nu arbetar de medvetet för att stärka upp sin position på entreprenadsidan och för kunder som arbetar med markanläggningar och parker. De har anställt ny personal för att kunna ge bättre service inom fler områden. De ser också till att personalen kontinuerligt uppdateras, lär sig produkterna från grunden och kan ge bra support.

MGWT

Försäljning av nytt och begagnat

I stort säljer MGWT nya maskiner i mellersta Skåne men begagnat över hela landet. Precis som inom bilbranschen får de in en begagnad vara när de säljer en ny. Deras största varumärken inom lantbrukssidan är Massey Ferguson och Kverneland. Något som Björn och Mikael sett är att lantbrukare breddar sig och söker maskiner som gör att de kan ta olika uppdrag när de inte arbetar på sina egna marker samtidigt som utvecklingen går mot större jordbruk och därmed större maskiner. Den tekniska utvecklingen är också påtaglig. Förfinad gps-teknik i kombination med datoriseringen i allmänhet gör att nya maskiner blir påtagligt effektivare.

Ett stort fokus ligger också på miljöarbetet, såväl i valet av produkter som i arbetet i verkstaden. När det kommer till handhållna verktyg, gräsklippare och mindre kompaktmaskiner är numera närmast allt elektrifierat medan de maskiner som väger många ton än så länge inte kan vara det.
– Vi hänger med och ställer krav på våra leverantörer, säger Björn.

Han tycker det är bra att fler kunder kräver maskiner med liten miljöpåverkan. Det kunden vill ha ställer de upp på. Oavsett om det är valet av maskin eller tillgänglighet till service dygnet runt. För det krävs engagerad personal som har kul på jobbet och brinner för det de gör. Och det har de på MGWT – MaskinGruppen Wallins Traktor.

www.MaskinGruppen.com

Råbygatan 19, 24230 Hörby Tel:0415-13040
Åkerivägen 8, 24138 Eslöv Tel:0413-554460