Möllers Mark & Bygg ser till att jobbet blir gjort

Möllers Mark & Bygg

Söker man hjälp med renoveringar, ombyggnader, tillbyggnation och markarbeten runtomkring Gislaved kan man med lugn vända sig till Möllers Mark & Bygg. De hjälper till hela vägen från idé till nyckelfärdigt hus för privatpersoner, lantbruk och industri.

Niclas Möller startade Möllers Mark & Bygg som enskild firma år 1998 och vände sig då i första hand till privatpersoner. De första åren arbetade han ofta tillsammans med en kompanjon som också hade en egen firma. År 2007 hade firman plötsligt fem anställda och det var säkrare att ändra bolagsform till ett aktiebolag. Möllers Mark & Bygg AB har sedan dess arbetat med renoveringar, ombyggnader, tillbyggnation och markarbeten.
– För några år sedan började min son att köra grävmaskin så vi köpte en grävmaskin och tog in båda i bolaget, säger Niclas.

Simon Möller är bra på att hyra ut sig själv till andra och se till att han har full sysselsättning. Sedan en tid tillbaka är han också delägare i Möllers Mark & Bygg och ansvarar för alla markarbeten. Totalt är de nio som arbetar på företaget varav en mestadels på kontoret och sex är snickare. De har ett nära samarbete med andra entreprenörer inom el, vvs, måleri och plattsättning som gör att de klarar alla typer av jobb. Tittar man på fördelningen av kunder så är sextio procent privatkunder och resterande lantbruk och industri.
– Vi har fått fler större industrier med tiden, säger Niclas.

Möllers Mark & Bygg har gjort sig ett namn om att vara snabba, pålitliga och utföra jobbet i tid. Något som är viktigt när ett företag behöver bygga om eller renovera sina kontorslokaler och andra utrymmen. Det kan vara allt från mindre jobb som några dörrbyten till fullständiga renoveringar där allt det gamla rivs ut för att moderniseras och bli mer funktionellt.
– Vi har också börjat göra nybyggnationer för industrier, säger Niclas.

Det har varit kontorsytor, kök, omklädningsrum samt några riktigt stora produktionsanläggningar. En anledning till att förfrågningarna ökat kan vara att de flesta upplever alla på Möllers Mark & Bygg som flexibla och lätta att ha att göra med. De är som smålänningar i allmänhet. Har man sagt att något ska göras så görs det.

Möllers Mark & Bygg

Möllers Mark & Bygg planerar långsiktigt

Något norr om Smålandsstenar i Gislaveds kommun har Möllers Mark & Bygg sitt lager och kontor i en ombygg ladugård på ungefär sexhundra kvadratmeter. Platsen är Kollåkerskog 6 och gården var Niclas mammas barndomshem. Han tog över den innan han blev sin egen med vetskap om att den gått i arv under flera generationer och förhoppning om att det ska förbli så. Inget kommer emellan en smålänning och hans mark vilket har beskrivits väl av både Wilhelm Moberg och Astrid Lindgren.
– Jag har vuxit upp med att ta hand om skogen, säger Niclas.

Det kan förklara en del av det långsiktiga arbete som kännetecknar Möllers Mark & Bygg. Inget lämnas åt slumpen utan det är ordning och reda och god planering bakom det mesta i verksamheten. Ett bevis på det är att Niclas varje år tar emot praktikanter från gymnasiets byggprogram och skola in dem i hur Möllers Mark & Bygg arbetar för att sedan kunna anställa dem när de tagit sin examen.
– Den bästa reklamen man kan ha är när kunderna talar väl om ens anställda, säger Niclas.

Han är stolt över hur de inte bara utför sitt jobb utan också över hur de är med andra människor. När man har mycket privatpersoner som kunder är det viktigt hur man beter sig. Det är inte som på större nybyggnationer där det är stängda arbetsplatser. Byter man ett tak på ett bostadshus syns man över hela grannskapet och renoverar man ett kök eller badrum så kommer man in i sina kunders privata domäner.
– Det har varit mycket tak nu inför att många vill installera solceller, säger Niclas.

Han förklarar hur jobben går i vågor. Under pandemin ville många privatpersoner installera i solceller och efter den med de ökade energipriserna var det industrin som ville minska sitt behov av inköpt el.

Inför framtiden ser Niclas inget behov av att växa på byggsidan men däremot kanske på anläggningssidan och möjligen köpa in fler maskiner. Han ser det som ett privilegium att arbeta med sin son och när en förhoppning om att han stannar för att en dag ta över. Så som man gör i Småland.

Niclas 070-3442867
Simon 070-9848867

www.markobygg.com
nicke@markobygg.com