Avancerad Industriförädling gör skäl för namnet

Avancerad Industriförädling

Om man fyller en för ändamålet skräddarsydd lokal med avancerad utrustning så bygger man grunden för att lyckas professionellt. När man lägger till skicklig och utbildad personal som kan utnyttja all denna kapacitet når man riktigt högt. Det gör man med Avancerad Industriförädling AB i Götene. Verkstadens styrka är helhetsåtagandet där de arbetar med allt från ledande lack som jordar minimala elektronikdetaljer till färglackering av större konstruktioner som vitvaror.

Efter att Torbjörn Karlsson utbildat sig till verkstadsarbetare fick han anställning på en anläggning som tillverkade runt en miljon diaramar om dagen. Inom det företaget rörde han sig från verkstad till efterarbetning och vidare i tillverkningen. Han avancerade till arbetsledare, produktionsplanerare och fick ett helhetsperspektiv över hela processen.

När fotobranschen började digitaliseras ställdes produktionen över till legoarbeten där bland annat plastdetaljer till kylskåp var Elektrolux var en del. I samband med den stora förändringen arbetade Torbjörn på flera plan med produktionsplanering och inköp för att till slut bli produktionschef.

År 2006 bytte Torbjörn bransch till industrilackering och ett företag med verkstäder i Göteborg och Götene. De arbetade med avancerad lackering av föremål med höga processkrav som behövde tåla hårt slitage och oöm behandling. Däribland Hasselblads kamerahus samt detaljer till sjukvården och bilindustrin. Han upptäckte då att förutom själva hantverket så var processerna snarlik och att han hade nytta av allt han lärt från åren då han skruvade i maskiner och finjusterade flödet till att se tillverkningen ur ett helikopterperspektiv.

Efter att Hasselblad sålts till Kina och ett stort ben kapats fungerade inte det företaget. Torbjörn och Fredrik Unell köpte loss det från konkursförvaltaren och började driva det som Avancerad Industriförädling AB. Affärsidén är att tillhandahålla flexibla våtlackeringslösningar till konkurrenskraftiga priser för företag som var noga med slutfinishen. Utöver lackering av plastprodukter utför AIF tryck, montering och fräsning.
– Vi arbetar mycket med medicinska produkter idag, säger Torbjörn.

Det innebär höga krav på produktion gällande säkerhet, miljö och leverans. De runt åttahundra kvadratmeter stora lokaler är skräddarsydda för att utföra avancerad funktionell och dekorativ ytbehandling. Mycket förenklat kommer det in plastdetaljer i ena änden, som förses med logotyper, färger, fräses och lackeras så att de kan användas i avancerad sjukvårdsutrustning som exempelvis blodgivare.
– Det får inte finnas minsta antydan till dammprick i en färdig detalj, säger Torbjörn.

För att klara de höga kraven och gå med vinst är det väldigt viktigt att logistiken fungerar. I verkstaden och ut till kund. Avancerad Industriförädling är stolta över sina korta ledtider, trygga leveranssäkerhet i kombination med flexibilitet. De klarar det för att de är en liten och slimmad anläggning. AIF kör långa serier samtidigt som de tar emot små uppdrag för att ta fram prototyper. Ledordet är att nå hela vägen fram till perfektion. Produktionen tas fram i samarbete med kunden där de justerar processen för att nå bästa resultat.
– Vi levererar kvalitetsprodukter i rätt tid och till rätt pris, avslutar Torbjörn.

Västerängsgatan 9, 533 34 Götene
Tel. 0511-591 33
info@avinf.se
www.avinf.se

Förädlar er produkt