Carpro tar hand om din bil

Carpro

Koreanska Carpro var först med nanoteknik i sina bilvårdsprodukter och leder utvecklingen när det gäller att skydda och bevara en yta på fordon och att arbeta med microfiberprodukter. Det är ett riktigt proffs som ansvarar för deras produkter i Sverige.

Jesper Kalling driver JK:s Autorekond Dalby och är agent för Carpro. Jesper som i grunden är bilmekaniker har hållit på med bilar så långt tillbaka han kan minnas. När han kom ut i arbetslivet arbetade han först på en bilverkstad men hans stora intresse fick honom att leta efter något som kunde ge mer pengar.
– Jag hade ett stort bilintresse som kostade mer pengar än vad en mekaniker lön kunde erbjuda, berättar Jesper.

Carpro

Han tog anställning på ett företag där han tjänade lite mer pengar och utbildade sig senare även till elektriker. Numera arbetar han som elektriker samtidigt som han startar upp sin dröm om en fullservice-rekond. Jesper som alltid mekat och putsat på mopeder och bilar finner ett nöje att se fordon fungera, glänsa och bli bättre än vad de var när han fick dem i sin hand.
– När jag var yngre gjorde jag det mest åt kompisar och familj på hobbynivå, säger Jesper.

Ledningen på den firman han arbetade på 2017 som elektriker såg att han månade om bilar och gav honom i uppdrag att ta hand om företagets bilpark. Eftersom det låg utanför ordinarie arbete fick Jesper starta en enskild firma. Han fick tag på en lokal och rustade upp den. När det inte fanns mer jobb på de bilarna att utföra funderade Jesper på vad han skulle göra nu. Han fick hjälp med att sprida sin affärsidé på sociala medier där berättade han att han tog hand om alla sorters bilar och gick igenom dem precis som kunden ville. Invändigt och/eller utvändigt samt behandlingar av fälgar, bromsok och motorrummet eller annan plats. Invändigt rengör, reparerar och impregnerar Jesper tyg, skinn på alla bilar och tak till cabrioleter, färgar och målar om rattar, tvättar och återfuktar allt ifrån små detaljer till hela inredningar. Utvändigt lägger han på ett keramiskt skydd som har en hållbarhet på upp till 4 år.
– Det kom folk, bilder spred sig så det kom fler folk och finare bilar, skrattar Jesper.

Ryktet om killen ute i Dalby som gjorde så bra jobb spred sig som ringar på vatten. I huvudsak är det entusiaster som vänder sig till honom. Skåningar som älskar sin Ferrari, Porsche, Jaguar eller amerikanska ögonsten. Jesper arbetar med en blandning av gamla och nya bilar. Bara på det senaste har han jobbat med en Ford från 1936 följt av en fabriksny sportbil. Jesper berättar att en lackskyddsbehandling förlänger livslängden med ett till fyra år. Det här innebär att en del bilhandlare tar kontakt med honom för att få sina utställningsexemplar behandlade innan de ska introduceras på den svenska marknaden.
– Så gör jag många vanliga bilar också, säger Jesper.

De som vänder sig till honom med nya bilar räknar kallt med att investeringen står sig och yttrar sig i ett högre andrahandsvärde. De som kommer med 50- och 60-talsbilar gör det för att bevara något vackert till historien.

Eftersom Jesper är generalagent för Carpro i Sverige har han en del att stå i när det gäller webbhandeln för deras unika produkter. Både privatpersoner och professionella bilrekond firmor använder sig av microfiber produkter och medel för att ta hand om, skydda och förlänga livslängden på bilar. Det är alltifrån avfettning och schampo för utvändig tvätt till medel för invändig behandling av plastdetaljer, skinnklädsel och övrigt. Carpro har produkter för allt.
– Du kan polera lacken i hur många steg du vill, säger Jesper.

Internetkunderna finns över hela landet. För Jesper är det viktigt att upprätthålla en bra service. Han är mån om att svara när han kan oavsett tidpunkt på dygnet och har tar sig tid med varje kund. Han tar sig tid att lyssna på kundens problem och guida honom vidare. Eftersom han själv älskar bilar så mycket förstår han vad hans kunder går igenom och vad de vill uppnå.
– Allt handlar om att ha ett trevligt bemötande, säger Jesper.

Nu satsar han på att utöka Carpros marknadsandelar och anseende i Sverige. Jesper som sysslat med bilar i större delen av sitt liv vill att flera ska få glädjen att njuta av deras förträfflighet.