Stilfullt blandar inredning med smaker och mode

Vi besöker en pigg butik där vi hittar alltifrån väntad och oväntad heminredning, delikatesser, smycken och mode. Det är en stilfull blandning av färg och form, där det personliga intrycket dominerar och uppmanar oss till ett hem och liv som präglas av smak och känsla.

Stilsäkra Sara Falk driver livsstilsbutiken Stilfullt som har sin hemvist på Stora Torget i Falköping. Sortimentet består av heminredningsprodukter, delikatesser och en väl utvald kollektion av kläder. Sara är än så länge i början av att utveckla sina idéer och medveten om att det handlar om att skynda långsamt för att butikens stamkunder ska hänga med.

Men vi tar det från seklets början. År 2000 träffade Sara sin blivande man som var optiker och hon lämnade Luleå för att bosätta sig söderut. Sedan 2009 har hon varit butikschef för Specsavers Optik i Falköping och ansvarat för anställda, schemaläggning och allt annat som har med den dagliga driften att göra.
– Mitt jobb var att se till att alla var nöjda och glada, berättar Sara.

Den erfarenheten hade hon med sig när hon efter tjugotvå års fokus på ansikte, ögon och bågar bestämde sig för att göra mer utav sin passion av inredning och mode. Hon bestämde sig för att läsa en distansutbildning i home-styling. Hon frågade också en av sina kunder som arbetade på en inredningsbutik i stan om hur det fungerade med leverantörer och om dagskassans omfattning. Till svar fick hon att det var rätt detaljerade frågor och att det var lika bra för Sara att veta att ägaren ville sälja butiken.
– Butiken hade funnits sedan 1973 och var väl inarbetad, säger Sara.

Att byta det välkända namnet Miljöshoppen till Stilfullt var ett tufft beslut men samtidigt en del av den plan Sara har för att butiken ska ligga rätt i tiden. Det gör sig också bättre på sociala medier och som webbshop.

En blandning mellan gammalt och nytt hos Stilfullt

Stilfullt

Stilfullt hade nypremiär den 9 september 2022 efter en grundlig renovering där väggar och tak målats om, ny inredning platsbyggts och ny belysning installerats. En del av det nya i utbudet var även kläder, mode samt att Saras mamma Anna arbetar med textil och sömnad när det behövs.

Ingela som arbetat som säljare en lång tid i Miljöshoppen var ett absolut måste för Sara att ha med sig in i det nya. Hon och Sara gjorde en gemensam inköpsresa under augusti där Sara samtidigt fick en djupare inblick om hur man driver en framgångsrik inredningsbutik. Ingelas kunskaper samt evigt ungdomliga och smittande glädje är en av Stilfullts främsta tillgångar.
– I butikens utveckling ser jag också att vi i framtiden arbetar mer med home-styling och att inreda personliga hem, säger Sara.

Här tänker sig Sara att det kan vara av intresse för såväl företag som privatpersoner. I butiken utmanas alla våra sinnen. Grunden kommer vara heminredning med allt från lampor, kuddar, ljusstakar och vaser till kökets attiraljer som handdukar och porslin. Det är inredning från Ernst, smycken från Sägen och Edblad, posters från Soulimage, kläder från Capri collection och tallrikar från PotteryJo. En storsäljare under hösten var elektriska ljus från Deluxe Homeart som är verklighetstrogna med en illusion av rinnande stearin. Sammantaget är det nytt, modernt och med en blinkning tillbaka i tiden.
– Till våren kommer jag också ta in skor, tofflor och sandaler, avslöjar Sara.

Hon utgår från sin egen smak samtidigt som hon är väl medveten om att den inte delas av alla andra. Därför tittar hon mycket på nätet och sociala medier för att se vilka trender som går och vad som kan tänkas bli intressant framöver. Det ska finnas saker för den stora förändringen och för det oplanerade besöket. I butiken finns därför små paket med delikatesser från Nicolas Vahé, fina träleksaker, mjukisdjur och annat som fungerar bra som gå-bort-presenter.
– Vi ska vara en bra presentbutik för dem som vill ha med sig en gåva, säger Sara.

Hon är som sagt bara i början av sitt bygge men det märks redan att det är en butik som bjuder på det lilla extra och där det finns något för alla.

Stora Torget 19
521 42 Falköping
0515-10731
butik@stilfullt.nu
www.stilfullt.nu