Ådi och Gänget erbjuder en meningsfull lyxtillvaro för sina fyrbenta gäster

Hunddagis, hundskola, träningsmöjligheter för fyrbenta samt mängder med kurser och information för de tvåbenta. Ådi och Gänget erbjuder en meningsfull vardag för hundar och lättnad i vardagen för deras ägare.

Malin Palm Friberg arbetade som webbutvecklare i några år innan hon kom på att det inte var på kontor hon ville sitta. Då hon köpt hund och hade den som hobby föll det sig naturligt att utbilda sig mer inom det. Hon smög i gång en hundskola på kvällstid samtidigt som hon fortsatte att sitta framför datorn på dagarna. År 2015 hade hon fått nog och öppnade hunddagiset Ådi och Gänget. I början var hon själv och hade femton platser. Jordbruksverket genom Länsstyrelsen utökade sedan tillståndet så hon kunde ha tjugo platser.
– Efter ett år var vi redo att växa mer men satt då fast i ett treårigt hyreskontrakt, säger Malin.

År 2018 kunde så Ådi och Gänget flytta till 180 kvadrat på Wennerbergsvägen och bli ett hundcenter med ett hunddagis för 40 hundar, butik samt en 300 kvadratmeter stor träningshall.
– Vi erbjuder det mesta med det som har med hund att göra, säger Malin.

Hon berättar att Hundcentret Ådi och Gänget har en hundskola där de utför beteendeutredningar, ger privatlektioner och ett stort utbud av hundkurser. Beteendeutredningarna är för att hjälpa ägarna med det de upplever som problem i vardagen. Hon säger att det ibland kan handla om att tillrättalägga miljön, ge hunden mer motion eller sätta den i ett meningsfullt arbete så att hunden hittar utmaningar. Det kan handla om att hunden inte kommer på signal eller gör saker som stressar dem. Malin lägger därefter upp en behandlingsplan tillsammans med husse och matte för att sedan träffas en två tre gånger till för att de själva ska kunna arbeta vidare.
– Ibland är det stora saker vi förändrar och ibland är det mindre men resultatet är en helt annan individ hemma, berättar Malin.

En del av filosofin hos Ådi och Gängets hunddagis är att låta hundarna umgås i mindre grupper. Att vara i flock, få långa promenader och mycket utevistelse. Tanken är att aktivera och berika sina gäster. Det vill erbjuda en arbetsplats för sina gästande hundar.
– Vi har ett schema och mycket mer än förvaring, säger Malin.

När husses och mattes ögonsten får en meningsfull vardag samt den utmaning de behöver så blir också livet för alla inblandade lättare. Fritiden tillsammans blir enklare, lugnare och utan den stress det innebär att ge hunden den motion den behöver efter att ägarna själva har jobbat i åtta timmar.
– Många uppskattar att hunden är nöjdtrött när de hämtar den så att kvällspromenaden kan ägnas åt viktigare saker, berättar Malin.

Hunddagiset öppnar halv sju och stänger halv sex och en heltidsplats på Ådi och Gänget ligger runt tre tusen kronor per månad. Sedan finns det även abonnemang för färre dagar. Malin säger att de kan hjälpa sina befintliga kunder med en pensionatlösning om ägarna gör en resa men att de inte tar emot utomstående hundar för detta.
– Då tar vi hem hundarna till oss själva så det blir ett lyxpensionat, skrattar Malin.

För att kunna erbjuda den dagliga servicen på hunddagiset, hålla butiken öppen och lokalerna välstädade behövs sex personer. Alla älskar naturligtvis hundar och brinner för att utveckla sina fyrbenta gäster och hålla kurser för deras tvåbenta ägare. Tanken på kvalitet går också igen i butikens sortiment som har allt från matskålar till täcken och foder från de stora leverantörerna men också noga utvalda svenska hantverksleverantörer.
– Även här tänker vi att vi arbetar med exklusiva varor, avslutar Malin.

Wennerbergsvägen 51
Lidköping

0510-22900

kundtjanst@adioganget.se
www.adioganget.se