Byggsammy tar dig från byggdröm till verklighet

Bygg Sammy

Den här byggaren utför alla typer av anläggningsarbeten, gjuter grunder, uppfarter, gångar och murar, bygger lösvirkeshus lika gärna som prefabricerade samt utför renoveringar och tillbyggnationer. Styrkan är att de är flera samspelta medarbetare som hela tiden gör sitt bästa.

Tidigt i livet visste Sammy Andersson att han ville arbeta med något praktiskt. Direkt efter skolan började han arbeta hos en byggare och lärde sig yrket från grunden. Efter åtta år bestämde sig ägaren för att gå i pension och Sammy startade en egen firma. Hans tidigare chef hjälpte honom med vad man ska tänka på när det gäller kundbemötande, prisberäkningar, administrativa uppgifter och byggen som kräver lösningar utöver det vanliga.
– Än idag kollar jag med honom när jag ställs för lite mer komplicerade uppgifter, berättar Sammy.

Den första tiden körde Sammy en enskild firma och han måste göra något rätt för han fick direkt återkommande kunder. Med åren hörde folk han arbetade tillsammans med i olika projekt av sig till honom och undrade om han inte ville anställa de. De var trygga i hans kunnande och framför allt i hans ledarskap. För Sammy blev det naturliga steget att starta Byggsammy AB när han började anställa duktiga byggare.
– Idag är det jag och sex till som arbetar i företaget, säger Sammy.

Han spår en avmattning i branschen men fortsätter i samma anda som hans mentor lärt honom. Byggsammy AB har medvetet valt att inte specialisera sig och ha alla ägg i samma korg. De har egna grävmaskiner för mark- och stenarbeten, urgrävning för dränering, VA och grundläggning. De gjuter grunden själva för små likväl som större projekt. De gjuter mycket med stämplad betong, behärskar att göra det med ofärgad eller färgad betong, mönstrad likaväl som omönstrad samt avsluta med en slodad, skurad eller stålad yta.
– Vi är mångsidiga och tar hand om hela byggprocessen själva, säger Sammy.

På så sätt behöver de inte anpassa sig för underleverantörer och deras tider utan har total kontroll över hela processen. Sammy är stolt över sina anläggare och snickare som aldrig gör något halvhjärtat utan har köpt hela konceptet med att om kunden är nöjd så tar de kontakt igen när de planerar framtida projekt. Han betonar att de inte är ett entreprenadföretag utan ett byggföretag med kompetens att utföra markarbeten. En av de saker som bidrar till Byggsammys goda rykte är att de är med kunden från början till slut. Och även därefter.
– Tar en gammal kund kontakt med oss för att byta ett fönster eller dörr ställer vi upp, säger Sammy.

Variation är annars viktigt för honom. Han ser till att de om vartannat uppför lösvirkeshus efter en grupp med prefabricerade hus, utför ett takbyte efter att byggt en altan, en Attefall eller byggt ut ett hus med ett extra rum för att sedan renovera ett kök. Han tänker att det blir roligare för de anställda om de får lära sig nya saker och utmana sig själva.
– Vi gör inga typiska jobb utan snarare lite allt möjligt, säger Sammy.

Radien de rör sig inom är runt tre kvart från Lidköping vilket i stort täcker hela Skaraborg. Inom en så liten yta är ryktet a och o. Från sin mentor har Sammy med sig att alltid hålla hög kvalitet på jobben och aldrig sluta förens kunden är nöjd samtidigt som arbetet ska hålla sig inom budget och tidsram. Står valet mellan budget och nöjd kund prioriterar han alltid kunden.
– De tusenlapparna har man igen när kunden ringer efter fem år och vill ha hjälp med något annat, avslutar Sammy.

Truve Skräddartorp 1
53170 Lidköping
Tel. 073-5553409
kontakt@byggsammy.se
www.byggsammy.se