Engmans Bilservice kan Volvo och numera nästan alla andra bilmärken

I år firar Engmans Bilservice tjugofem år i branschen. Det sker inte i skymundan utan snarare genom att utöka verksamheten genom att öka kompetensen och öppna upp för att ta emot fler märken än bara Volvo.

Vi besöker Engmans Bilservice AB som är centralt beläget i Västra Hamnen. Företaget var en gång det som kallades Volvo Närservice och har nu tagit steget, breddat sig och blivit en del av Autoexperten. Ansvarig för expansionen är Ulrick Engman som ser som sin främsta uppgift att göra sina kunder överraskat glada efter att ha lämnat in sin bil på service.
– Nöjda kunder kommer tillbaka, säger Ulrick.

Han berättar att hans far arbetade med Volvo och hade en egen verkstad när Ulrick växte upp. Åven om Ulrick utbildade sig till mekaniker behövde han först göra lite annat innan han kunde följde i sin fars fotspår.
– Så till sist, år 1997 öppnade vi tillsammans upp i delar av den här lokalen, berättar Ulrick.

Då var det bara de två och det dröjde till millennieskiftet innan de anställde sin första medarbetare. Därefter rullade det på precis som namnet Volvo antyder och år 2006 var de sex personer. Som auktoriserad Volvoverkstad har de möjlighet att göra allt från mjukvarunedladdningar till alla förekommande verkstadsarbeten, däremot är de ingen återförsäljare. Ulrick berättar att Volvodelen i Skaraborg sålts av börsnoterade Bilia till det familjeägda Brandt som har en mer omhändertagande stil i sitt ägande. I kombination med det halvårslånga samarbetet med Autoexperten ser han som ett viktigt steg eftersom nu mer officiellt kan säga att de arbetar med andra varumärken än Volvo.
– Föräldrarna kan ha varsin Volvo men sen kommer vi till barnen och de önskar sig ofta något annat i början, förklarar Ulrick.

Ulrick förklarar hur de båda företagen på varsitt håll arbetar med hög kvalitet, säkerhet och tillförlitliga leveranser. Nu kan Engmans Bilservice tillgodose sina kunders behov, få dem att slippa känna sig märkesotrogna samtidigt som de kan fylla i serviceboken för i stort sett alla bilmärken på marknaden.
Hela förflyttningen i företaget har rört sig om stora investeringar i form av diagnosinstrument, datorsystem, verktyg och inte minst utbildning.
– Fast med allt detta stöd kan vi erbjuda service och reparationer på en riktigt hög nivå, säger Ulrick.

Han ser nu an framtiden med tillförsikt. Med en av regionens modernaste verkstäder, anställda som gläds över expansionen och en ökad kundtillströmning kan han lugnt göra det. Ryktet om verkstadens förändring håller på att sprida sig. I dag har de ett upptagningsområde på en ungefär fem mils radie men det finns stamkunder som flyttat och ändå tar sig en långt längre sträcka bara för att de litar så mycket på den service Engmans Bilservice står för.
– De kan bo ute vid kusten och tar sig ändå till oss, säger Ulrick.

Till det kommer sommargäster från större städer som glatt konstaterat att det är väsentligt billigare att serva bilen i Lidköping än hemmavid. Vid sidan av service, reparationer och garantiarbeten erbjuder Engmans Bilservice serviceavtal till större och mindre aktörer. Planer finns att expandera ytterligare och Ulrick berättar att han absolut kan tänka sig att anställa en duktig mekaniker till. Någon som trivs i att jobba i ett litet men tryggt gäng mekaniker.
– Vår styrka är vår erfarenhet och kompetens, avslutar Ulrick.