Miljötvätten Lidköping är ett totaltvätteri utan kem

Landets bästa kapelltvätt tvättar utan kemiska tillsatser. Hit kan du lämna in ditt båtkapell och få det mögelsanerat, tvättat och impregnerat utan att behöva få ett dåligt miljösamvete. Detsamma gäller även allt från brudklänningar, kostymer och skjortor till dukar och slipsar eller vad som än behöver tvättas.

Miljötvätten Lidköping

Företaget Miljötvätten Lidköping AB firar trettio-årsjubileum år 2023. Det firas med kylt bubbelvatten, pukor och trumpeter av Patric Sunnerdahl som driver bolaget sedan tio år. Likt många andra visste han inte vad han skulle göra efter grundskolan så han läste till elektriker och kom efter några års arbete som sådan på att det inte alls var vad han ville syssla med på dagarna. Så i stället började han jobba på en skoaffär där han trivdes bra. Sena kvällar och mycket helgarbete fick honom att söka sig till kontorstider och han arbetade som inköpare i livsmedelsbranschen innan han sadlade om till säljare på exportsidan.
– År 2012 hittade jag hem med allt när jag köpte Miljötvätten Lidköping, konstaterar Patric.

Han tänker att det är bra med en bred bakgrund när man går in som företagare. Det skapar en ödmjukhet och respekt för olika roller i ett företag samt en medvetenhet om att det krävs flera olika kompetenser för att allt ska fungera. Numera ligger Miljötvätten Lidköping i ett industriområde tillsammans med en mängd olika företag i olika branscher. Gemensamt för dem alla är att de har utrymmeskrävande verksamheter och att kostnaderna för en mer centralt belägen verksamhet skulle äta upp själva meningen med att driva den.

Miljötvätten Lidköping

Ett tvätteri som Miljötvätten Lidköping kräver kunskap om hur olika material ska bearbetas och hur fläckar ska behandlas. Till det kommer ett nyväckt intresse för hur vi behandlar vår miljö och därmed ett krav på hur man utför verksamheten på ett hållbart vis.
– Jag gick bredvid grundarna av företaget i sex månader innan jag var mogen att ta över, berättar Patric.

Det var den tid det tog innan han var säker på att garantera ett perfekt resultat och garantera att fläckar kunde försvinna på allt från brudklänningar, kostymer och skjortor till dukar och slipsar. Patric förklarar att han arbetar med olika medel från växtriket och hur han med tiden lärt sig hur de fungerar på olika material och kan kombineras för att nå önskad effekt.
– Jag arbetar med miljövänliga produkter, säger Patric.

Det innebär att Miljötvätten Lidköping är något så unikt som ett totaltvätteri utan kemiska produkter i sin verksamhet. I sin dagliga gärning tvättar de allt i vatten, även ullkostymer och sidenklänningar. Patric förklarar att det fungerar alldeles utmärkt och att kunderna lovordar resultatet. Den stora vinnaren är ändå naturen och miljön i Lidköping där kommunens miljöinspektörer gläds över minskade utsläpp i sitt närområde.

Industritvättmaskinerna som används av Miljötvätten Lidköping är högteknologiska och individuellt programmerade av Patric för att svara upp hans egna högt ställda krav vilket innebär skonsam behandling i kombination med en ekonomisk och ekologisk hållbarhet.
Miljötvätten Lidköping har vid sidan av kläder, dukar och lakan nischat in sig som landets bästa kapelltvätt. Patric beskriver hur båtägare kommer långväga ifrån för att få sina kapell mögelsanerade, tvättade och impregnerade. Han förklarar även hur han samarbetar med ett fraktbolag och på ett smidigt sätt kan utföra arbetet för personer som bor riktigt långt bort.
– På så sätt har det visat sig att vi har kunder ända från Ystad till Haparanda, avslutar Patric.

Lindhagsgatan 7E

Telefon: 0510-230 99

Mail : info@miljotvatten.se

www.miljotvatten.se