Centrumcafet erbjuder hembakat och en trevlig atmosfär

Mitt I centrala Götene, på Järnvägsgatan ligger ortens mest hemtrevliga café med en tanke om hembakade godsaker gjorda på riktigt smör, äkta grädde och kvalitetsråvaror rakt igenom. Det är en mötesplats för livsnjutare. Riktig njutning har inga genvägar.

centrumcafet

Eva Johansson inledde sin livsmedelsbana på Ica innan hon via vården och LSS hamnade i ett samtal med Centrumcafets grundare, Vivianne Hallenberg, fick reda på hennes tankar om att gå i pension. Eva som under en tid lekt med tanken att starta eget cafe eller baguettbod tog kontakt med Vivianne i augusti och började jobba på att ta över cafet. Vid årsskiftet var allt klart och Eva sa upp sig från sitt arbete inom vården. Började gå bredvid Vivianne i april och 1 maj var det dags att ta över helt och hållet. 
Namnet fick cafét under den tid det låg i centrumhuset. När verksamheten flyttades år 2018 till nyrenoverade lokaler på Järnvägsgatan var det inget snack om att det skulle bytas eftersom läget fortvarande var centralt. Sedan var namnet inarbetat. Folk vet att det är hit man ska gå om man vill ha sitt kaffebröd gjord på riktigt smör, riktig grädde och råvaror utan konserveringsmedel eller andra onaturliga tillsatser.
– Vår affärsidé är hembakat, trevlig personal och en lugn atmosfär, berättar Eva.

Med bageri och källare är Centrumcafet större än man tror vid en första anblick. Totalt finns det 56 sittplatser men då är en del i källarvåningen. De platserna skapas från början för företag som ville ha möten och sitta för sig själva.
– Annars är vår ambition att se och bekräfta våra gäster. Det är lika viktigt när de kommer som när de går, säger Eva.

Hon och hennes anställda pratar mycket om gästerna helhetsupplevelse. Att de ansvarar för så mycket än gott kaffe och ett välsmakande bakverk. De peppar varandra att utvecklas i service och bemötande samt att ge det lilla extra som skapar ett mervärde. De enas om att det är lättare med stamgäster än med människor som kommer in för första gången. En av tjejerna tipsar då om att man kan fråga om varifrån de kommer som ett försök att bryta isen och erbjuda ett välkomnande.
– Vi har gäster som kommer två gånger om dagen för att prata, fika och handla, avslöjar Eva.

Bland det populäraste på Centrumcafet är de söta kakorna och bakelserna som bakats av Lena och Elisabeth. Därefter kommer bullar i olika smaker som kanel och vanilj samt tårtor. Just tårtor gör de många på beställning. I Götene vet människor var man köper de godaste.
– Vi försöker att tillmötesgå alla beställningar, säger Lena.

I jobbet som bagare ingår det också att hålla sig à jour med trender och ändra försiktigt i ett vinnande koncept. Vissa saker som Toscakaka och Budapestbakelsen består medan andra lever i en mer flyktig tillvaro.

Nu går de två bäst tillsammans med Sylviakakan och Sverigekakan, berättar Eva.
På det finns lite matigare alternativ i form av smörgåsar där köttbullemackan är bästsäljare tillsammans med ägg- och sillsmörgåsen. Grunden är oftast tekaka eller dubbelfralla. Nu när kunderna efterfrågat mörk fralla är det något de också säljer.
– Huvudsaken är att våra kunder är nöjda, avslutar Eva.

Järnvägsgatan 4, Götene

Tel. 0511-34 14 66