PP´s Måleri sätter färg på tillvaron

PPs Måleri

Vi besöker ett företag som utför allt inom tapetsering, målning, golvläggning och kakelsättning. De ansvarar för hela badrumsrenovering och arbetar med såväl nybyggnationer som renoveringsuppdrag. De har även av försäljning av allt som behövs för att måla samt tapetsera hemmet och är en Caparol Färgbutik.

Bröderna Pierre och Joakim Persson driver PP´s Måleri AB men företaget grundades redan år 1989 av deras far Pelle Persson. Då bedrevs verksamheten i småskaligt med honom själv som målare. Efter bygg- och fastighetskrisen i mitten av 90-talet växte företaget med tiotalet anställda innan Pierre och Joakim kom in i företaget år 2008. Pierre som utbildat sig till målare tog sitt gesällprov och blev efter något år arbetsledare för företagets golventreprenad.
– År 2012 blev Pelle sjuk och jag tog över rollen som vd, berättar Pierre.

Joakim var inte lika pigg på att gå i skolan utan började som målarlärling innan han tog rollen som butiksansvarig för bolagets egna Caparol Färgbutik. PP´s Måleri står på två ben. Dels utför de måleri- och tapetseringsarbeten, kakelsättningar, lägger golv och bygger badrum med både mattor och keramik. Dels har de en butik på Kållandsgatan där de säljer allt som förväntas finnas i en välsorterad färgbutik. Bolaget har privatpersoner som kunder med största delen är kommersiellt och de kan ta ansvar för totalentreprenader lika gärna som att vara en del i ett bygge för en större aktör.
– Vi är själva våra största kunder eftersom vi köper vårt material i butiken, säger Jocke.

Totalt är det numera runt femtio personer som arbetar på PP´s Måleri. Utöver Pierre och Jocke är det två arbetsledare, en på kontoret, en i butiken, 28 målare och 12 golvläggare. På lokal nivå är PP´s Måleri det största måleriet i Lidköping.
– Sen har vi ju större rikstäckande företag som vi konkurrerar med, säger Pierre.

Både han och Jocke är övertygade om att Lidköping är en för liten stad för att kunna göra ett dåligt jobb. Det tar tid att bygga upp ett gott rykte och de är medvetna om att det kan raseras överraskande fort. De är med i måleribranschen som hjälper sina medlemmar att arbeta på ett kvalitativt och strukturerat sätt. Att arbeta systematiskt, följa standard och se till att de anställda har behörigheter och vidareutbildas att självklart för Jocke och Pierre. För dem är ändå den sociala biten lika viktig som själva utförandet.
– De som arbetar här är väldigt duktiga samtidigt som de är tillmötesgående med kund, säger Jocke.

PPs Måleri

Inget jobb är för stort och inget för litet

Med åren har de byggt upp ramavtal med kommuner, lärt känna och samarbeta med privata byggherrar och andra aktörer. Det ger en stabil grund att stå på. De stora beställarna vet att de kan lita på att PP´s Måleri gör jobbet i rätt tid och till rätt pris samtidigt som de står för kvalitet.

Elefanten på Caparols produkter symboliserar styrka och slittålighet. Det är någonting som Jocke menar att de själva kan stå bakom. Han och Pierre har själva provat de flesta färgerna och vet vad som håller i längden. Caparol leder också utvecklingen inom materialförbättringar. De var först med Nano Quarz-tekniken som erbjuder en självrengörande effekt på fasader.
– De senaste åren har Caparol växt bra i Sverige, säger Jocke.

Han och Pierre vill att deras anställda ska arbeta med det bästa och det genomsyrar hela företaget från deras transporter till utbudet i butiken. Vid sidan av bra produkter ser Jocke det som viktigt att fungera som ett bollplank till vanliga konsumenter och ta sig tid att lyssna på dem för att förstå vad de efterfrågar. Här har han nytta av sin tid som målare på fältet. Liksom Pierre har när han diskuterar större jobb för deras företag. De vet båda vad de pratar om.

  Kållandsgatan 22, 531 30 Lidköping
  Tel. 0510-600 93 • www.pp-maleri.se