Byggtjänst i Lysekil sätter kvalitet före omsättning

Nybyggnad eller renovering, finsnickeri eller totalentreprenad, stort eller litet. Byggtjänst i Lysekil klarar jobbet. De har de rätta verktygen, erfarenhet och kunnandet att utföra alla typer av byggarbeten.

Byggtjänst i Lysekil

Sedan år 2014 har Niclas Thorsson och Ulf Johansson tillsammans drivit Byggtjänst i Lysekil AB. Ett företag med anor som verkat i över ett halvt sekel. Under åren har de målat, snickrat och byggt för och hos privatpersoner, kommuner, regioner, staten och alla typer av företag. Det har rört sig om allt ifrån mindre serviceuppdrag till totalentreprenad.
– Kort sagt är inget uppdrag eller kund för liten eller för stor för oss, säger Niclas.

Niclas började efter skolan som traditionell lärling på det byggföretag hans pappa arbetade på och lärde sig arbetet från grunden. Han berättar att de med flit inte nischat sig inom en viss gren eller metod utan arbetat på bredden. Att utvecklingen av företaget rättar sig efter kundens efterfrågan. Exempel på det är att de i dagsläget arbetar med att renovera elva flerfamiljshus där de byter ut tak, fönster och dörrar, bygger en tjugo kvadratmeter stor utbyggnad med tillhörande altan, byter enstaka fönster hos privatpersoner samt utför en nybyggnation av ett hotell ute på Skaftö. På ett sätt kan det ses som begränsande att tacka ja till alla typer av arbeten. På ett annat sätt kan det uppfattas som lyhört.
– Härute i kustbandet rättar vi oss efter förutsättningarna. Även om vi utåt sett är ett stort företag är vi inte främmande för att sätta upp en brevlåda hos en privatperson, säger Niclas.

Byggtjänst i Lysekil står på två stadiga ben där det ena består av ett måleri och finsnickeri där det tillverkas trappor, dörrar, fönster, skåp och annan inredning. Här arbetar de med den senaste tekniken i form av CNC-fräs och dammfritt sprutmåleri. Det andra benet är byggverksamheten som utför alla inom branschen förekommande arbeten inom bygg och anläggning som mureri, kakelsättning, plattsättning samt betong- och snickeriarbeten.
– Idag har vi drygt trettio anställda där alla besitter en enorm kompetens, säger Niclas.

Byggtjänst i Lysekil

Och det är troligen framgångsformeln för Byggtjänst i Lysekil och anledningen till att de har en så stor stock återkommande kunder. De anställda har ett omväxlande och utvecklande arbete de trivs med och där ingen dag är den andra lik. Målsättningen för företaget har aldrig varit maximal avkastning utan snarare maximal kvalitet. Omsorgen över en nöjd kund skapar ett lugn och en arbetsro som är oersättligt. Långsiktigheten sitter inte i väggarna även om företaget grundades redan år 1969 utan är ett arbete som behöver befästas dag för dag.
– Vi bryr oss om varje projekt och de blir som små barn vi behöver ta hand om, säger Niclas.

Fördelen med eget finsnickeri är uppenbar och Byggtjänst i Lysekil är ofta ute på plats och bygger skräddarsydda inredningar i miljöer som kräver precision och omvårdnad men de tillverkar även trappor och måttanpassade dörrar och fönster åt andra byggare. Här växer efterfrågan och Niclas berättar att de söker fler duktiga finsnickare som vill ha en trygg, utvecklande och omväxlande arbetsmiljö. Han förklarar också att det är viktigt för ägarna och arbetsledningen att sträva mot en gemenskap där alla känner att de har förtroende och en viktig funktion att fylla. Och att det är något som syns ut mot kund.
– Vårt primära mål är alltid en nöjd kund, avslutar Niclas.

Verkstadsgatan 19
453 30 Lysekil
Tel. 0523-12509
info@byggtjanstilysekil.se
www.byggtjanstilysekil.se