J Skarin Service AB är specialister på biltvätt, svets och lackering

Det började med en mekanisk verkstad där det byggdes automat tvättar för stora maskiner som stridsvagnar. I dag är tvättarna till för betydligt fredligare fordon då J Skarin Service AB, bla. har specialiserat sig på biltvättar. Företagets unga vd fyller snart 24 år och siktar på att skapa ett större och livskraftigt företag.

Jörgen Skarin

År 1989 grundade Jörgen Skarin den mekaniska verkstaden J Skarin Service AB i Immestad en bit utanför Brastad. Bland de första uppdragen verkstaden hade var att bygga stridsvagnstvättar åt försvaret och det följde raskt fler uppdrag åt företag i närheten, bland annat svetsning av skogsmaskiner. När Jörgen för tre år sedan tragiskt gick bort i cancer var det självklart för hans son Niklas att fortsätta med verksamheten.
– Jag är glad att ”gubbarna” här har så mycket erfarenhet, de hjälper mig när jag kommit in som grön, säger Niklas.

Han erkänner att han fortfarande är ung. Niklas fyller 24 i år och han säger att han har mycket att lära. Det hindrar honom inte från att utveckla rörelsen. I år har han öppnat upp för en billackering och hela verkstaden med tre hallar har nu en yta närmare 1 500 kvadratmeter.
– Jag läste teknik därför att pappa ville att jag skulle få ett annat tänk och lära mig att räkna, berättar Niklas.

En kunskap som han idag tackar för när han räknar på jobb och har ansvar för företagets övergripande verksamhet. Totalt har J Skarin Service tio anställda men alla arbetar inte i Immestad utan är ute och bygger biltvättar samt även gör service av teleskopläktare på konserthus och idrottshallar.
– Vi är ute över hela Sverige, berättar Niklas.

J Skarin Service huvudsakliga uppgifter är att utföra konstruktioner/svetsningsarbeten för företag och personer i närområdet, bygga nya biltvättar, serva befintliga biltvättar och läktare samt även nu utföra stora lackeringsarbeten. Deras specialitet är att skräddarsy tvätthallar med transportband där det är bilen som rör sig mellan fasta stationer. Den första delen brukar bestå av att två personer manuellt tar bort den värsta smutsen inklusive sand- och gruskorn som kan skada lacken och sedan far bilen vidare tills den i slutet kommer ut ren och torr. Det är marknadens skonsammaste biltvätt men det tillkommer inte så många nya kunder inom detta område. Men det händer och det är bara något år sedan J Skarin Service byggde en 72 meter lång lastbilstvätt.

J Skarin Service klipper, bockar,svetsar och gör i princip allt med metall förutom att laserskära och svarva. Legotillverkning är det som verkstaden gör mest men Niklas siktar framåt. Med lackeringsverkstaden fick de möjlighet att konkurrera på helt nya marknader. Verkstaden är en av få som kan få till den där extrema finishen på värdigt antika utställningsbilar i och med att de har sin egen lackeringsbox.

Niklas beskriver företagets styrka med att alla anställda är noga, erfarna och vet vad de gör. Han är stolt över den enorma kompetens personalen besitter. Han beskriver att det kanske inte varit helt klart för honom vad han tackat ja till att utföra, men att han känt sig lugn med sina anställdas skicklighet.

Lackering & Mekanisk Verkstad


Immestad 495, Lysekil

Telefon: 070-575 22 41
www.jskarinservice.se