Premaspabad är bäst på bad

Tänk dig att krypa ned i ett ljuvligt varmt bad och låta dig masseras av kraftiga strålar från välformade munstycken samtidigt med den du trivs allra bäst att vara tillsammans med. Stjärnorna glimmar, månen rör sig sakta över himlen och det enda du hör är vattnets rörelser som smeker din hud.

Från 1985 och långt in på 2000-talet var byggvaruhandeln hjärtat för Lennart Larssons omsorg. Men i början av seklet smög sig långsamt något nytt och spännande in i hans synfält och det var trenden med spabad. Han tyckte om vad han såg och gjorde en ordentlig marknadsundersökning.
– För att detta skulle vara intressant behövde det vara en produkt med hög kvalité som fungerar bra maskinellt. Badet skulle vara kostnadseffektivt, ge bra massage och vara lätt att underhålla, berättar Lennart.

Det enda bad som motsvarade hans högt ställda krav var kanadensiska Arctic Spas. Ett företag som utformat sina produkter i ett klimat som i mångt och mycket är tuffare än Sveriges. Deras fabrik ligger exempelvis i ett område som har – 40 grader Celsius under vintern. Varje bad från Arctic Spas fungerar som en termos. Den unika konstruktionen gör dem hållbara, driftsäkra och kostnadseffektiva.
– Det var bara att gå in helhjärtat, säger Lennart.

Så gick det till när han öppnade PremaSpabad i Lysekil. Idag finns PremaSpabad på två platser till i landet, i Stockholm och Helsingborg. Butikernas strategiska läge gör att många i Sverige lätt kan nå ett showroom. Lennart förklarar hur han i början av spabadsförsäljningen reste runt på mässor och presenterade sina produkter. Numera är internet den drivande aktören som hjälper kunder att hitta sina produkter. Allt fler köper dessutom direkt via telefon efter konsultation om vad som är bra att tänka på i val av spabad, vilket mått och typ av bad de önskar sig.
– Alla som köpt av oss är väldigt nöjda med sina bad. Vilket vi på PremaSpabad lägger stor vikt vid, då det är ett bad som kunden skall vara nöjd med i många år framöver.

Lennart förklarar att de har förmånen att ha fantastiska ambassadörer i sina tidigare kunder. En förutsättning för bra kundrecensioner är att produkterna fungerar bättre än utlovat och att det har det gjort med Arctic Spas. Han beskriver att kvaliteten i produkterna är avhängiga för en låg driftskostnad. I Arctic Spas fall börjar det med ett självbärande skrov och en isolerad yttervägg där maskindelar står fritt och bidrar till att värma vattnet. Allt detta står på ett riktigt kompositgolv. Konstruktionen gör att de flesta baden, förutom de riktigt stora kan ställas på vilken plan yta som helst.
Det finns inget bad som har en lägre driftskostnad än Arctic Spas.

Andra detaljer som avgör badets förträfflighet är konstruktionen av de kraftiga titanvärmarna och den unika automatiska saltrengöringen. Baden säljs med tre olika sorters rengöringssystem att välja mellan och det är ett avgörande val för vilket bad som kan passa bäst. Det finns flera olika storlekar att välja mellan, man kan också välja antal pumpar och massagejets. Kunden kan även välja olika färger på in respektive utsida samt olika belysningspaket. De dyraste baden har de mest automatiserade funktionerna och är historiskt driftsäkra. Arctic Spas har få reklamationer.

Rent teoretisk kan man bada i de här konstruktionerna i minus 40 grader men det rekommenderar inte Lennart. Han förklarar att även om man har mössan på så slutar det vara mysigt vid så kalla minusgrader. Därefter blir temperaturskillnaden för stor för kroppen att hantera.
– Ett bad från oss är en engångsinvestering och du investerar i ditt eget välbefinnande, avslutar Lennart.

www.premaspabad.se
Vxl. 0523-48250

Helsingborg
Lysekil
Stockholm