Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete erbjuder en hjälpande hand när det behövs som mest

Gamlemyrs Fastighets och Trädgardsarbete

Många sommargäster och fritidshusägare har upptäckt hur tryggt och bekvämt det är med en välskött trädgård och kontinuerligt underhållsarbete på fastigheten. Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete är en av de firmor som kan utföra tjänsten. De har kompetens att sköta trädgårdar, snickra och behörighet att utföra vvs-installationer.

En dag när Ronny Lindahl Josefsson arbetade som lastbilschaufför bestämde han sig för att det fick vara slut med att inte styra över sin egen tid. Dessutom ville han se andra vyer i sin vardag. Han sa upp sig och började dra rör tillsammans med sin far som arbetar med vvs. Det var roligare än att sitta i en förarhytt så han pluggade på lediga stunder till att själv bli behörig inom området samtidigt som han förkovrade sig inom snickeri.

– Jag gillar inte samma-samma, utan vill arbeta med olika saker, förklarar Ronny,

Innan Ronny grundade aktiebolaget Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete år 2018 hade han drivit verksamhet som enskild firma. En säkerhetsåtgärd för den familjens privata ekonomin och som möjlighet att fondera medel inför framtida investeringar. I dag utför hans företag vvs-arbeten, grävningar med egen liten grävmaskin samt alla förekommande snickeriarbeten förutom nybyggen. Det fungerar bra och ingen dag är den andra lik. Han förklarar sina yrkesområden som att han jobbar med sten, trä och koppar och att han är en mångsysslare.

– Jag är mycket inhyrd vid sidan av mina egna små projekt, säger Ronny.

Fördelat i tid består närmare hälften av hans arbeten av snickeritjänster, 40 procent av vvs och resterande del av annat. För byggare är det smidigt att leja in arbeten av Ronny eftersom han besitter en säregen bredd i sin kompetens. Därför blir det mycket arbeten i badrum för hans del i form av infästning och installationer av blandare, toaletter och golvvärme. För privatpersoner kan den breda kompetensen bli närmast oumbärligt. Under åren har det blivit fler sommargäster som på fast basis anlitar Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete för att sköta deras fritidshus. Ronny berättar att många ser det som en dubbel trygghet.

– Dels vårdas tomt och hus plus att det ser bebott ut vilket minskar inbrottsrisken, berättar Ronny.

Eftersom Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete arbetar inom ett stort spektrum med allt ifrån små jobb till större får Ronny en unik inblick i fastigheternas behov av skötsel. I och med den kontinuerliga översynen kan Ronny då i tid tala om när det är dags för översynsarbeten som att måla fasader, byta foder och fönster. Det kan vara att berätta om en golvregel är lite mjuk och vara början till röta men fortfarande frisk inuti eller om fasaden mot havet börjar bli hårt sliten. På samma sätt vill han berätta om det som är bra och vad som inte behövs åtgärdas.

– Jag är noggrann att tala om vad jag upptäcker men låta kunden bestämma om det ska åtgärdas eller inte, säger Ronny.

Inför framtiden ser Ronny att Gamlemyrs Fastighets och Trädgårdsarbete kommer utföra fler vvs-arbeten. Antalet montörer har minskat med nära hälften de senaste åren samtidigt som fastigheternas behov av värme och ventilation ökat.

– Det kommer alltid finnas behov av säkra vatteninstallationer och där har vi kompetensen, avslutar Ronny.