Dingle Glasmästeri är rätt i tiden

Dingle Glasmästeri

På Idrottsvägen ligger Dingle Glasmästeri som utför allt inom branschen. Från vanliga glasarbeten med fönsterglas, bilrutor och uterum till golvglas, glasräcken, glashyllor och barer. Inget jobb är för litet och inget jobb är för stort.

Det var som ofta tillfälligheter som avgjorde att Patrik Knifsund skulle öppna ett glasmästeri. Som bilplåtslagare arbetade han i första hand med bilar, där rutor var ett naturligt inslag men för ungefär femton år sedan blev Patrik delägare i firman och mer involverad i huvudinriktningen. En stor del av verksamheten för Dingle Glasmästeri har varit rutor till bilar, grävmaskiner, truckar, traktorer och andra arbetsmaskiner. Kunderna har funnits från Munkedal och upp mot Strömstad. Parallellt med att de andra delägarna valt att pensionera sig har han blivit mer intresserad och sökt nya utvecklingsområden inom glas. I bilar ser man allt fler kombinationer av kameror och sensorer vilket lett till att Patrik och hans personal har haft glädjen att utbilda sig.
– Vi har också köpt in utrustning för att ligga i framkant, säger Patrik.

Han berättar att olika tillverkare löst installationerna av den moderna utrustningen på olika sätt. Vissa har valt att fästa kameror i karossen och andra i själva glaset. Dingle Glasmästeri klarar det mesta och har utrustning att kalibrera den nya tekniken. Nu ökar arbeten ute på nybyggen med duschutrymmen och glasräcken såväl inom- som utomhus och stänkskydd i kök i stället för kakel. Utvecklingen har gjort användandet av glas mer tillgängligt.
– Intresset för glas som inredning ökar, bekräftar Patrik.

Det är i framför allt kustsamhällena som intresset för glas ökar. Det skulle kunna handla om att stänga ut vind utan att hindra utsikten men Patrik tänker mer på det som att förlänga säsongen och få ett njutbart uteliv. I sina lokaler har de en utställning med olika typer av stolpar och profiler som de själva anser passa i Bohuslän. Här har kunderna ett rejält sortiment med trä, aluminium eller rostfritt att välja mellan. Patrik berättar att svart är en färg som just nu är väldigt populär i allt ifrån duschar till stolpar och räcken. Många anser att det ger ett sobert intryck.
– Många arbeten sker för att utveckla miljön runt sommarstugor, berättar Patrik.

Och under sommaren blir det mycket klassiska fönsterreparationer och renovering av fönsterbågar för Dingle Glasmästeri. I egen verkstad byter de ut dåliga delar eller hela bågar, skrapar bort all färg och målar om. Eller så gör de arbetet på plats ute hos kund.

Dingle Glasmästeri
Idrottsvägen 2, Dingle
Tel. 0524-408 65
info@dingleglasmasteri.se
www.dingleglasmasteri.se