MotorVäst i Hällevadsholm kan lastbilar och personbilar

MotorVäst

På Norra Bohusvägen i Hällevadsholm finns västkusten troligtvis mest kompetenta verkstad. Den auktoriserade Scaniaverkstaden får släcka tvåor på samtliga tunga fordon, den kompetenta AD-anslutna bilverkstaden reparerar alla typer av bilar och däckverkstaden säljer fälg och däck till allt som rullar.

Raymond Olsson började som mekaniker på Bohusmotor ett par år innan finanskraschen i början nittiotalet. Då erbjöd dåvarande ägare Björn Nilsson de anställda att köpa företaget. Följden blev att nio delägare köpte idén och skrev kontrakt den första maj 1993. Då var det inte många som trodde på de oerfarna företagarna.
– Men vi var ett inkört team och körde på, säger Raymond.

Delägarna trodde på konceptet och de gav allt nu när de jobbade åt sig själva. Ryktet om deras yrkesskicklighet och trevliga bemötande spred sig. Omsättningen ökade. MotorVäst blev en stabil samarbetspartner. Största delen var då som nu service av lastbilar och däckservice. År 1995 ökade deras styrka då de tog över personbilssidan som till dess varit fristående.  

Med tiden har antalet delägare minskat. Det som en gång var som ett kooperativ har med tiden blivit till Raymonds företag. Han tackar försynen som fick dem att skriva ordentliga avtal som i detalj reglerade hur det skulle gå till när en delägare tackade för sig. De som lever idag är goda vänner.
– De senaste fem åren har jag varit ensam ägare, berättar Raymond.

Sedan nya E6 invigdes i början av det nya årtusendet tänkte nog många att flera verksamheter skulle mattas av. Det gällde inte MotorVäst i Hällevadsholm. Med en hög servicegrad, personligt bemötande och en högeffektiv yrkesskicklighet har de tvärtom ökat kundstocken. Kundkretsen är bred och stamkunder tar sig till MotorVäst i Hällevadsholm från Kungälv, Orust, Tjörn och ännu längre bort som Norge. På såväl personbilssidan som lastbilar utför de service och underhåll, reparerar skador samt säljer däck och fälg för personbilar, skogsmaskiner, entreprenadfordon och lastbilar. MotorVäst i Hällevadsholm har eget däckhotell och egen plåtverkstad. Den auktoriserade Scaniaverkstaden får släcka tvåor på tunga fordon och listan kan göras än längre.
– Vi har ett helhetskoncept få andra kan mäta sig med, säger Raymond.

MotorVäst i Hällevadsholm arbetar främst med tunga fordon där deras djupa kunskap ligger hos Scanias utbud. Raymond berättar att de märker hur kvalitén på fordonen ökat under de senaste åren och att felsymtomen minskar. Samtliga fordon har blivit mer robusta, säkra och tillförlitliga. Upptäckten av det som förut kallades måndagsexemplar blir allt ovanligare. På personbilssidan är de numera knutna till AD som växer stort i Europa. Fördelen med dem är att de får utrymme att arbeta vidare med den personliga servicen och det som gjort MotorVäst kända. Raymond beskriver att de som verkstad får en konstruktiv återkoppling. Mekanikerna får rejält med stöd och support i alla de märken som kommer in. En process som gynnar kunderna.
– Vi vill vara lätta att jobba med för våra kunder så vi söker detsamma hos våra leverantörer, säger Raymond.

För att göra det tydligare för kunderna och bekvämare för de anställda har Raymond en tanke om att utvecklas kontinuerligt. Sedan en tid har gummiverkstaden fått en ny hall, bilverkstaden byggts ut och ett däckhotell öppnat med ett lager vid lastbilsdelen. Raymond planerar redan kommande förändringar där en större verkstad för lastbilarna är högst på önskelistan. Hans funderingar går nu ifall han ska bygga till eller bygga nytt.
– Förutom investeringarna är det kundens upplevelse som jag behöver ha med i ekvationen. Kunden går alltid först, avslutar Raymond.

MotorVäst

NORRA BOHUSVÄGEN 20
457 60 HÄLLEVADSHOLM
Tel. 0524-502 73
raymond.olsson@motorvast.se
www.motorvast.se