Buane – grävarbeten och skogsrådgivning

Behöver du en ny skogsväg på din fastighet? Funderar du på att göra ett nytt avlopp? Skulle du vilja få rådgivning kring hur du kan ta hand om din skog på bästa sätt? Då kan du tryggt vända dig till Buane i Bullaren!

Tommy Buane är uppväxt på en gård i Nedre Buane i Bullaren och han har alltid haft skogen som sitt stora intresse. Han har arbetat som skogsmaskinförare runt om i Bohuslän samt även i Norge. År 1975 köpte hans farmor och farfar grannhuset och för ca 10 år sedan tog Tommy över gården och startade sitt eget företag som han döpt till ”Buane”. Gården är på 320 hektar så här finns en hel del att ta hand om!

Buane har många uppdrag inom grävning. Det handlar ofta om att göra skogsvägar, dikning, vägunderhåll och att slå vägkanter. Han arbetar även med avloppsanläggningar och olika sorters reningsverk. Han har i dagsläget en 13 tons grävare av märket Komatsu samt tillgång till traktor, tippkärra och dumpers. Som ett komplement till detta säljer han vägtrummor, avloppsanläggningar, oljor, alkylatbensin med mera.

Buane

Tommys stora passion för skogen innebär att han kan anlitas för rådgivning till skogsägare i Västra Götaland och det här är en del av verksamheten som är under utveckling. Han är, till skillnad från de stora skogsbolagen, opartisk när han ger rådgivning till skogsägare om hur de på bästa sätt skall sköta gallring, avverkning med mera.

Tommy arbetar mest i den östra delen av Tanums kommun, från Vassbotten i norr ner mot Hällevadsholm i söder. Men, han har självklart även jobb i resten av Tanums kommun samt i angränsande kommuner. Det är många skogsbolag som behöver hjälp med skogsvägar när skog skall avverkas samt med återställning av vägarna där de tunga maskinerna har kört. När det gäller privatpersoner är det till exempel vanligt att man vill få hjälp med avlopp och trädgårdar.

Tommy önskar att expandera verksamheten så att han kan anställa en person samt att kunna investera i ytterligare en grävare. På det här sättet skulle han även kunna åta sig lite större projekt. Det finns flera goda anledningar att vända sig till Tommy Buane. Han är noga med att vara på plats när han lovat. Han är mån om att göra det som kunden vill och på det sättet har han fått många nöjda kunder i området!