Magasinet Hamburgsund håller koll på dina grejer

När utrymmet inte räcker till hemma och man behöver lite extra plats för sina älskade saker är det skönt att veta att de kan förvaras säkert på en plats i närheten. Magasinet Hamburgsund hyr ut förråd från några få kvadratmeter till större rum där man får plats med mycket.

Entreprenörerna Jan och Clas fick idén till Magasinet Hamburgsund år 2014 när de blev ståendes med en 350 kvadratmeter stor hall som de inte kunde nyttja fullt ut i sin byggverksamhet. Som erfarna hantverkare var det ingen svårighet för dem att dela upp hälften av utrymmet till säkra förråd på ett par kvadratmeteters storlek och upp till normalstora rum som de började hyra ut till privatpersoner och företag. År 2019 byggde de om hela hallen som nu har två våningar och totalt 700 kvadratmeter till uthyrning i varierande storlekar.
Vi har idag ungefär 70 utrymmen i olika storlekar, säger Jan.

Han förklarar att vitsen med hela upplägget är att kunden hyr utrymme vid behov. Det kan röra sig om kortare tider som mellanlager vid en flytt eller renovering eller som ett permanent. Hur som är säkerheten för föremålen mycket större än om det sker i ett obevakat utrymme samtidigt som de har korta bindningstider. Magasinet Hamburgsund hyr ut månad för månad. Sägs kontraktet upp innan den 15 kan man flytta ut den sista utan att det sker någon extra debitering. Väljer man att skriva ett årskontrakt så får man en fri hyresmånad.
– Det ska vara lätt att hyra lager, säger Jan.

Han berättar att många överskattar sitt behov av utrymme och börjar med större än vad de egentligen behöver. Genom att vägleda dem och visa hur man nyttjar hela höjden på 240 centimeter finnes de sedan till sin glädje att det blev billigare än vad de tänkte från början. Priserna hamnar på ungefär femhundra kronor för det minsta utrymmet och runt 1 500 kronor för det största.
– Du kan inte jämföra med ett rum hemma på tolv kvadrat. Där ska du kunna sitta och röra dig. Här ska du bara ha in grejerna, säger Jan med ett skratt.

Hyresgästerna är alltifrån sommarbutiker som behöver extra lager i början av säsongen, privatpersoner som inte har hjärta att slänga barnens gamla leksaker samtidigt som de tar emot arvegods från en bortgången släkting, familjen som tröttnat på att frakta trädgårdsredskap mellan det fasta boendet och sommarstugan.

Av förklarliga skäl kommer de flesta hyresgästerna från Hamburgsund men det är nära till Sotenäs, Fjällbacka, Tanum och Grebbestad. Som hyresgäst får man en magnetbricka som gör att man kommer åt sina saker från klockan sex på morgonen till elva på kvällen. Hela området är övervakat och förråden larmade, skadedjurssäkrade och uppvärmda. Varje förråd och lagerlokal är byggd med rejäla väggar och skjutdörrar så det är ingen utomstående som kan se vad som finns innanför.
– Låset är universellt och brukligt i branschen, säger Jan.

Idag har verksamheten som en gång var ett komplement till deras byggföretag styrkan att stå på egna ben. Tankarna finns på att utöka förrådsutrymmena på Magasinet Hamburgsund. Ägarna vill kunna erbjuda en flexibel, prisvärd och säker förvaring även i framtiden.

Industrivägen 13, Hamburgsund
0525-480 000
info@magasinethamburgsund.se
www.magasinethamburgsund.se