Marlinos Fisk & Skaldjur säljer enbart kvalitet

Sedan 2014 hittar man Marlinos Fisk & Skaldjur inne i Stora Coop i Tanums Shoppingcenter. I butiken erbjuds havets läckerheter som simmade i havet för bara några timmar sedan. Här finns fräscha räkor och kräftor, mycket hel fisk samt smakrika färdigrätter.

Den populära fiskbutiken Marlinos Fisk & Skaldjur drivs av de äkta makarna Malin och Magnus Marlino. Under högsäsong behövs tolv, tretton personer för att möta efterfrågan. Vintertid arbetar här fyra personer med att förse Tanumborna med väldoftande fisk, nykokta skaldjur och smakrika färdigrätter som deras populära fisksoppa och fiskpudding. Storsäljare framför allt är ändå de alldeles nykokta räkorna och kräftorna.
– Kunden kan lita på att det är bra, berättar Magnus.

Magnus skulle gärna själv stå vid disken mycket mer än han gör men hans kompetens som kock, att rensa fisk och att hålla i ordning i de bakre regionerna kräver hans närvaro. Allt som säljs över disk ska vara i perfekt skick och erbjuda en smakupplevelse.
– Vi har en grej och det är att kvalitet går före pris, säger Magnus.

Om det innebär ett högre pris än konkurrenterna så får det vara så. På Marlinos Fisk & Skaldjur vet man att kunderna efterfrågar det bästa. Därför gör de själva allt ifrån såser, soppa och olika räkröror till fiskpudding, Jönssons frestelse och flera varianter av smörgåstårtor.
– Det ska inte vara torra, tråkiga tårtor utan vi fyller våra smörgåstårtor med sprutmycket goda grejer, säger Magnus.

I sina färdigrätter använder de det bästa man kan få tag på. Det är Savolax, rikligt med löjrom och rejält med allt. Marlinos Fisk & Skaldjur strävan är att dagligen erbjuda så färska skaldjur och fisk som det går. Och det klarar de av. Räkor, kräftor och dagens fångst kommer direkt till butiken utan att passera någon grossist.
– Eftersom vi inte har några mellanhänder så kan vi erbjuda riktigt fräscha varor, säger Magnus.

På kvällen ser Marlinos Fisk & Skaldjur över utbudet inför morgonens auktioner på Smögen och i Göteborg för att skaffa sig en uppfattning om var de får den bästa kvaliteten för pengarna. Mellanskillnaden Marlinos Fisk & Skaldjur inte betalar till en grossist kommer kunderna tillgodo dels i form av fräschare produkter, dels ett förmånligare pris.
– Vi har passionen att erbjuda våra kunder en riktigt hög kvalitet, säger Magnus.

Ett exempel på deras omtanke över sina produkter får vi när vi besöker dem en tidig förmiddag. Malin steg upp tidigt för att hämta färsk fisk och bara timmar efter att den simmade i havet står Magnus och filear den. De två ser inget annat sätt att driva sin verksamhet eftersom havet alltid är närvarande för dem som bor i Tanum.
– Här kan alla fisk och skaldjur. Hade vi inte klarat av att leverera på denna nivå hade vi inte varit kvar, säger Magnus.

Han har själv fiskat så långt tillbaka han kan minnas och drivit flera olika företag från det att han var arton år. Som ung hette han Andersson och närde en dröm om att en dag fånga den snabba, vackra svärdfiskarten Marlin med spö. Det var en längtan som fick honom att senare i livet skicka in en ansökan om namnbyte. Han fick avslag eftersom det redan fanns personer med det namnet.
– När jag satte ett O bakom gick det bra, säger Magnus Marlino.

Lite senare mötte han sin blivande fru Malin och konstaterar att var ett bättre öde för hennes fullständiga namn. De matchar varandra i livet och delar kärleken till havets skatter. Magnus vurmar för hel fisk och vill att det precis som förr ska finnas möjlighet att köpa en hel torsk om man vill laga kokt torsk med äggsås till middag, hel rödtunga om man vill steka upp det och makrill eller fjällröding när de är som bäst. Ut mot kund är fiskdisken fylld av hel fisk och det kommer att gå åt.
– Våra kunder klarar ännu av att tillaga detta, avslutar Magnus.

Brehogsv. 5, Tanumshede

Tel. 010-7470478