JG Bygg & Entreprenad i Skövde kan ta hela bygget

När man är i behov av anläggnings och entreprenadarbeten i kombination med renovering, tillbyggnation eller totalentreprenad så är JG Bygg & Entreprenad i Skövde ett säkert kort att välja. Firman har kompetens och certifieringar för alla inom branschen förekommande arbeten.

Entreprenadmaskinföraren Jean Danha och snickaren George Faraj driver JG Bygg & Entreprenad i Skövde AB som erbjuder en helhetslösning inom bygg och entreprenad. Bolaget bildades hösten 2021 efter att de två vännerna arbetade med att rusta upp George hus. Förvisso hade de arbetat med varandra sedan 2016 men allt de gjort på jobbet hade varit under andras ledning. Nu när George ansvarade för tillbyggnaden av huset samtidigt som Jean tog ansvar för dräneringen märkte de att det fanns en ordlös kommunikation mellan dem och en förståelse för vad den andra gjorde som gick ut över det vanliga.
– Så vi sa att vi borde starta eget tillsammans, berättar Jean.

Han tror starkt på den egna förmågan och vet att hårt arbete lönar sig. I gymnasiet började han på bygg men drevs av en längtan att starta ett eget företag och slutade i förtid. I stället började han driva videobutik, spelbutik, restaurang och bilrekond innan han valde att gå tillbaka till byggsvängen. Jean blev expert på att lägga marksten, dränera hus, anlägga tomter och gräsmattor. George har haft en mer rak linje i sitt yrkesliv och arbetat som byggare sedan han utbildade sig till snickare.

Båda har en stark inneboende tro på vidareutbildning och att lära sig mer. Senast verifierade George och Jean sig som plattsättare med våtrumsbehörighet hos Byggkeramikrådet samt certifierade sig för att arbeta med Isodränmetoden som skapar en fuktsäker källare med ett lika bra boendeklimat som i våningar över mark.
– Vi har gått flera utbildningar under tidens gång, säger Jean.

Tillsammans har de kunskap, erfarenhet, certifikat och licenser för att garantera proffsiga arbeten för allt från stenläggning, dränering, projektering och grävning utav husgrunder till renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader. Förutom anläggningsarbeten utför de även fönsterbyten, montering utav kök, badrumsrenoveringar samt byte av tak och fasad.
– Och så bygger vi pooler, säger George.

JG Bygg & Entreprenad lever på sitt goda rykte

Utöver George och Jean med sina kompetenser så har de en utbildad snickare och en målare anställd samt ett brett nätverk med alla andra tjänster som behövs för en totalrenovering eller ett uppförande av ett nytt hus.
– Vi brukar ta totalentreprenad, säger Jean.

Än så länge har de flesta kunder varit privatpersoner även om både George och Jean ser möjligheten att arbeta med företag. Det har mest bara blivit så. Nöjda kunder har berättat för sina vänner, släktingar och grannar om JG Bygg & Entreprenad som utförde arbetet när det skulle göras och till överenskommet pris. Dessutom har såväl George, Jean och deras anställda en inneboende yrkesstolthet som gör att de aldrig lämnar ett jobb innan de är helt nöjda själva. De är väl medvetna om att ryktet är en färskvara och att Skövde är alldeles för litet för att inte göra sitt bästa.
– Det är mycket tack vare George och hans enorma kompetens, säger Jean.

När vi möter JG Bygg & Entreprenad håller de på att dränera sex hus på samma gata. Det började med ett hus där grannarna blev nyfikna på hur firman utförde jobbet och ville ha en offert.
– Att kunderna är nöjda är den bästa reklam man kan få, säger Jean.

Han vill ogärna berömma sig själv utan menar att det blir bättre när kunderna talar gott om dem. Han hänvisar till recensionerna på nätet. Med sin erfarenhet från tiden bakom disken i de tidigare företag Jean haft vet han hur viktigt det är med service och kundbemötande. Den kunskapen delar han villigt med sig till George och deras anställda samtidigt som han själv njuter av att vila lite bakom ratten i grävmaskinen.

Det finns en glädje som är tydlig hos alla på JG Bygg & Entreprenad. De håller på med saker de tycker om att göra. Det kan vara en av förklaringarna till att firman är eftersökt. En annan är deras breda kompetens och att de är mycket måna om att alltid utföra ett bra jobb.

– Allt inom Bygg & Entreprenad –

www.jgbygg.se

Jean Danha 072-1755155
Goerge Faraj
Skövde