Nordvalen Graphics har allt på en och samma plats

Behöver man som företagare hjälp med att synas så är Nordvalen Graphics rätt ställe att besöka. Här har de koll på allt inom profilering och foliering samtidigt som de erbjuder ett helhetsperspektiv.

Under de nio år som Tove Nordhvalen arbetade som turistchef i Tanum drev hon tillsammans med sin man André företag inom fastighetsbranschen och med båtar. När de för ungefär två år sedan anställde Christer Gulbrandsen, som hade med sig en stor erfarenhet av profilering och foliering, undersökte de marknaden, såg att här fanns det en marknad och startade Nordvalen Graphics AB. För att lösa det rent logistiskt anställde de Malin som daglig ledare av den nya verksamheten.
– Det finns många mindre företag i Tanum och grannkommunerna som vi hjälper till med att profilera sig, säger Tove.

Hon beskriver hur de flesta företagen är riktigt bra på det de gör men kan behöva hjälp med att synas. Nordvalen Graphics folierar allt från bilar, båtar, husvagnar och motorcyklar till hjälmar, möbler, köksluckor och mer udda ting som till exempel värmepumpar. De har även en avdelning som består av ren profilreklam där arbetskläder med tryck är en väsentlig del och jämbördig med skyltmaterial, roll-ups, dekaler, namnskyltar, visitkort, flaggor samt annat reklam- och utställningsmaterial. De har utrustning för att utföra det mesta på allt från papper och plast till kläder eller så ser de till att det blir gjort. Kunden behöver hur som bara besöka ett ställe för att få allt ordnat.
– Vi ser till att företagen syns så kan de koncentrera sig på det de gör bäst, säger Tove.

Nordvalen Graphics huserar i en modern plåthall med åtta meters takhöjd där det finns gott om plats för lyfta in en hög båt och arbeta med den från köl upp till entresolplan samtidigt med en större husbil. Här finns också kontor, produktion och en utställningsyta med högkvalitativa arbetskläder som Blåkläder och Snickers.
– Vi är stolta över våra varumärken och använder dem själva, säger Tove.

Nordvalen Graphics gör allt från det minsta till det allra mest heltäckande

Kommer man som nystartad företagare kan man få hjälp med att ta fram en logga som talar om vad man gör och känns igen. Nordvalen Graphics brukar skissa fram tre till fem alternativ för att gå vidare med den som kunden föredrar. Därefter arbetar de med att presentera den på sätt som passar kundens verksamhet och som ger dem maximal synlighet. För hantverkare kan det vara bilar och banderoller på byggen och för en revisor visitkort och mässmaterial.
– Vi ser till att våra kunder sticker ut från mängden, säger Tove.

Företagare vill bilen att bilen syns men folieringen fungerar även som ett skydd eller ett sätt att snabbt förändra utseendet. En del av Nordvalen Graphics kunder är privatpersoner som kommer till dem med en bil de köpt begagnad men med fel färg. För tjugofem till trettiotusen kan man då få en hel bil som sticker ut med sin udda nyans, högblanka eller helmatta yta. För ett lyckat resultat krävs erfarenhet och utbildning. Det är ett hantverk att montera film på små detaljer som handtag och backspeglar.

Något som gör Nordvalen Graphics unikt är att de levererar högklassigt material i mindre beställningar. Vill kunden ha fyra tröjor med tryck så får de fyra tröjor med tryck. Vill de ha en, får de en och det utan startkostnader eller andra pålagor. Priset blir ju däremot självklart lägre ju fler tröjor man beställer.
– Vi anpassar oss efter kunden. Kommer Nisses Bygg på tisdag och vill ha en vepa och tröjor till helgen så klämmer vi in det, säger Tove.

Hon beskriver hur de själva som ett litet företag på en liten ort lever i symbios med sina kunder. De har snabba beslutsvägar, är flexibla och ställer upp på sina kunder. Nordvalen Graphics ser till att deras kunder får den synlighet de önskar samtidigt som de bygger kundrelationer på lång sikt. Att se saker ur kundens perspektiv är en av deras stora styrkor. Finns det inte utrymme för att göra en beställning spar de materialet tills tiderna är bättre. Kunderna ska känna sig trygga att besöka dem vare sig det är hög- eller lågkonjunktur samtidigt som bemötandet av kunderna är det viktigaste.
– I slutänden är det den personliga servicen som avgör, avslutar Tove.

Brehogsv. 12, Tanumshede • Tel. 0730-795272 • info@nvgraphics.se