Trivselsnickarna uppför drömhus

Trivselsnickarna

Oavsett om du vill uppföra ett lösvirkeshus eller hus som byggsats från en hustillverkare så är Trivselsnickarna en pålitlig och prisvärd partner. De arbetar över Bohuslän och Dalsland och sätter en ära i att alltid utföra ett jobb lite bättre än vad som var förväntat. De uppför även garage, attefallshus, trädäck, staket samt utför reparationer.

Erik och Camilla Larsson har mer gemensamt än sitt äktenskap. En av sakerna är Trivselsnickarna AB som ägs och drivs av Camilla medan Erik sitter i styrelsen. Närmare bestämt i tid grundades Trivselsnickarna under pandemin då behovet av privatbostäder var större än branschen mäktade med. Företaget är en relativt liten, familjär och personlig byggfirma som grundades medan hon arbetade med att sälja hus och Erik var vd för ett husföretag, projektledare för Sveriges största sågverk och vid bygget av en mängd fabriker. 
– Så bygg kan vi ganska väl, berättar Erik.

För Camilla var det nödvändigt att kunna samarbeta med en byggfirma som klarade av att hålla den kvalitet som deras ordinarie byggfirma stod för. Att köpa och flytta in ett alldeles nytt hus kan vara den största affären kunden är med om i sitt liv. För henne är det extremt viktigt att det inte finns en spricka eller glipa som stör helhetsintrycket.
– Det handlar om yrkesstolthet. Kunden ska känna att det är top notch, säger Camilla.

Två av snickarna som idag arbetar på Trivselsnickarna var med om att uppföra Eriks och Camillas hus. De trivdes inte särskilt bra med sin dåvarande chef utan sade självmant upp sig och frågade Erik och Camilla om de inte hade några iddéer.
– Det var startskottet, säger Erik.

Camilla fyller i att det föll sig naturligt eftersom de saknade duktiga snickare för sina projekt och byggen ute på Koster och Baggeröd. Vid sidan av att uppföra drömhus i Norra Bohuslän började Trivselsnickarna att bygga attefallshus, garage och utföra än mindre jobb som att byta fönster och bygga altaner. Deras anställda tyckte det var ett välkommet nytillskott att renovera fönster på K-märkta hus under soliga dagar och gå benhårt efter en ritning andra dagar. De fyra snickare som arbetar på Trivselsnickarna idag uppskattar variationen och att kunna använda sig av hela sitt yrkeskunnande.
– Vi söker ytterligare en snickare med erfarenhet och som kan gå in som arbetsledare, säger Camilla.

Trivselsnickarna

Trivselsnickarna är företaget med de nöjda kunderna

Sedan starten år 2022 har Trivselsnickarna gjort sig ett namn som pålitliga, ordentliga och prisvärda. Oavsett om de monterar ett prefabricerat- eller ett hus byggt av lösvirke. Att de dessutom gör jobbet klart under avtalad tid stärker deras varumärke. I princip är inget jobb för litet eller för stort eftersom de till största delen ägnar sig åt privathusmarknaden.
– Det ska vara rimligt för kunden, säger Erik.

Under tio års tid har Camilla samlat på sig ett stort kontaktnät av underleverantörer som målare, elektriker, plattsättare och rörmokare. Hon har även kontakt med anläggare, trädgårdsmästare och finplanerare. Alla vet om och rättar sig efter de höga krav hon ställer för att alltid leverera ett drömhus till sina kunder.

När det kommer till renoveringar av äldre hus sätts deras snickare ofta på prov och får tänka ut lösningar som äldre tiders yrkesmän förberett. Här är kommunikation med kund viktig då det som ut som en tämligen enkel åtgärd kräver en annan infallsvinkel än den först planerade. Det innebär också att det är svårt att sätta ett fast pris på jobb med äldre hus medan det är enklare med nya hus.
– Vi förvarnar alltid kunden om att det kan tillkomma oplanerade åtgärder när man öppnar upp gamla hus, säger Camilla.

Öppenheten och ärligheten är något som Trivselsnickarnas kunder uppskattar. De känner sig trygga i och med att Trivselsnickarna är vana att bygga prestigehus. Det är kanske inte de snabbaste snickarna i Bohuslän men det går det inte att vara om arbetet ska utföras med kvalitet. I slutänden ser heller ingen hur lång tid jobbet tog men de ser resultatet.
– Omtanken om kunden är det viktigaste för oss, avslutar Camilla.

Havskattsv. 20 Grebbestad • 0702-351102 • erik@trivselsnickarna.se www.trivselsnickarna.se