Paradise Thai Massage lyssnar på sina kunder

Paradise Thai Massage

Vi besöker en massagesalong som utför den uråldriga kroppsterapi som är thaimassage. Det är en avslappnande och energigivande behandlingsform som hjälper musklerna i rygg, nacke, skuldror, armar och ben att slappna av och återgå till sitt naturliga viloläge.

Thanyaluk Wallin grundade Paradise Thai Massage i Trollhättan för åtta år sedan. Sedan 2015 har Paradise Thai Massage haft sin adress på Olof Palmes gata mitt i centrala Trollhättan. På salongen utförs klassisk thaimassage utan olja, oljemassage som är lite mjukare och en mixmassage som är en blandning av de båda samt en riktig avkopplande massage de kalla relax och som utförs med långa svepande rörelser över kroppens leder och länder. Utöver det erbjuder Paradise Thai Massage även fotmassage och fotvård.
– Vi känner in var det finns ett behov att behandla. Är det skuldrorna fokuserar vi på dem men vi arbetar med hela kroppen för att få fart på blodcirkulationen i hela kroppen, säger Thanyaluk.
Totalt arbetar sex massörer på Paradise Thai Massage i fyra behandlingsrum. Interiören bjuder till lugn, harmoni och avkoppling. Här verkar det inte finnas någon stress.

Diplomerad i Thailand

När Thanyaluk växte upp i Thailand iakttog hon på nära håll hur en massör och kiropraktor arbetar. Hon såg hur människor släpades och ibland bars till sin pappas och mormors praktik där de med några magiska rörelser masserade och sedan knäckte kotor. Fascinerat såg Thanyaluk hur de tidigare närmast invalidiserade människor sedan reste sig upp och gick hem. Det gjorde intryck på en liten flicka.

Hon kom sedan att studera och arbeta med elektronik som hon sedan arbetade med i tolv år. Under den tiden blev hennes mamma dålig med smärtor i rygg och muskler. På kvällarna efter att hon kommit hem från arbetet brukade då Thanyaluk massera sin mammas utslitna kropp. Efter det att hennes mamma gått bort bestämde sig Thanyaluk för att lära sig hur hon kunnat lindra sin mammas smärtor och varför vissa metoder är bra och när de kan bli än effektivare.
– Så jag skolade mig till massör i Bangkok, berättar Thanyaluk.

År 2009 blev hon diplomerad thaimassör men kom att arbeta med det först efter att hon flyttat till Sverige. Thaimassage är en serie tekniker som sträcker ut leder och muskler till sitt ursprungliga viloläge. Den bygger på en 2 500-årig tradition där massören omväxlande arbetar med stretching, tryck längs muskler och inslag av akupunktur.

Att se behovet och behandla helheten

En del kunder kommer för att få hjälp med något de uppfattar som ett problem. Det kan vara smärtor i rygg eller ben. Stelhet i axlar eller nacke. Sömnlöshet eller oro. Huvudvärk eller muskelspänningar. Andra kommer för att njuta och bara känna sig omhändertagna. Oavsett anledning lyssnar Thanyaluk in kundens önskemål och börja behandla det område som efterfrågats.
– Har man problem behöver man flera behandlingar, kanske en gång i veckan under några veckors tid, berättar Thanyaluk.

Oftast kommer kunderna från Trollhättan och Vänersborg men inte så sällan reser stamkunder hit från Kungälv, Lilla Edet och än längre bort. Tack vare storleken på Paradise Thai Massage ger det möjlighet till flera samtida behandlingar och det är inte ovanligt att hela familjer bokar in sig samtidigt.
– Barn måste ha fyllt tolv år, säger Thanyaluk.
Vad som framför allt är uppskattat med Paradise Thai Massage är deras sätt att bemöta sina kunder och ta hand om människan.