Tvåstad Städservice arbetar som ett team

Tvåstad Städservice

Att något så enkelt som att torka av ett golv eller att putsa ett fönster kan vara så svårt. Men med precis som allt annat här i livet krävs det kunskap och färdighet att göra det på ett sätt som håller och verkligen ger resultat. Vi besöker ett städföretag i Trollhättan som verkligen kan sitt jobb.

När Ferede Welelaw grundade Tvåstad Städservice AB år 2005 var han fast besluten att alltid göra sitt yttersta för att varje kund skulle vara nöjd efter varje städtillfälle. Han ville att varje besök skulle göra ett intryck, att skillnaden skulle märkas. Den första tiden var det han själv som utförde all städning samtidigt som han sökte upp tänkbara kunder, skrev offerter och avtal.
– I dag är har vi sex heltidsanställda plus några som är timanställda, berättar Ferede.

Innan Ferede startade Tvåstad Städservice arbetade han som produktionssamordnare på ett statligt bolag. Han är idag tacksam för de kollegor och chefer han hade där som stöttade honom och hjälpte honom att ta steget. Han säger att de hjälpte honom att ta steget och bygga upp något med sina egna händer och efter sina idéer om hur ett företag ska fungera.

Dra åt samma håll

En av de starkaste målbilderna Ferede vill förmedla till sina anställda är vikten av att alltid göra ett bra jobb. För att det ska fungera behöver alla dra åt samma håll. Med sig i företaget har Ferede numera sin fru Abuba och sonen Stefano. De banden de har mellan varandra omfamnar även övriga anställda. Alla vet vad de ska göra och känslan av att vara en del av ett team sprider sig.
En privatperson köper kanske en enda flyttstädning i sitt liv, andra kanske två eller tre. Ferede menar att det oavsett frekvens på antal beställda jobb från en kund så har Tvåstad Städservice till uppgift att ge ett riktigt bra resultat. Man lämnar helt enkelt inte ett jobb innan man själv är nöjd. På samma sätt resonerar han när det kommer till abonnemangsstädningar på kontor eller i hemmet hos privatpersoner, fönsterputs eller trappstädningar.
– Vi är professionella och gör det vi är bra på, säger Ferede.

En av Tvåstad Städservices specialiteter är golvvård, en annan är saneringsstädningar och en tredje tar hand om nästan all fönsterputsning. Ferede betonar att det inte innebär att alla på företaget kan utföra alla uppgifter utan var och en är specialist inom sitt eget område. En anställd har exempelvis städningar i kök och toaletter som sitt specialområde medan en annan har helt andra städuppgifter. När de kommer till en lägenhet eller ett kontor är de ett team där var och en gör det som han är bäst på.
– Vi kan vara två eller tre stycken som delar på uppgifterna, berättar Ferede.

På en flyttstädning kan de vara ännu fler. Det viktigaste för Ferede är att alla vet vad de ska göra. Ett område som däremot alla deltar i är trappstädning. Det är på något sätt fundamentalt och allomfattande.

Miljömedvetenhet

Med sig från tiden som produktionssamordnare har han kunskapen om hur man sätter ihop fungerande scheman för alla anställda och planerar för en hållbar och effektiv arbetsgång. Ferede är även tacksam för det han fick lära sig om kemi och hur olika vätskor reagerar. Något han har stor nytta av eftersom miljötänket blivit allt viktigare i vår tid. Det är numera en viktig aspekt i allt från städning inomhus och golvvård till hur man arbetar utomhus med skötsel av en trädgård.
– Jag vet vad vi har i våra produkter, avslutar Ferede

Slättbergsvägen 22, Trollhättan

Tel. 070-286 30 10

welelaw@hotmail.se