Mattläggar’n Persson har mycket nöjda kunder

Mattläggar´n Persson

I Skaraborg hittar vi Mattläggar’n Persson som är specialiserad på att lägga alla typer av mattor, parkettgolv och lvt-plattor. Deras kunder är alltifrån butiker och företag som söker snygga slitstarka golv till privatpersoner som vill ha ett textilgolv eller ett nytt lättstädat och fräscht badrum som håller länge.

Firma Mattläggar’n Persson AB i Skövde grundades den första maj 2021 av Rickard Persson. Efter tio år som anställd på en firma och utan familj kände han att det var dags att våga på livet som egen företagare. Tack vare sitt rykte som ansvarstagande och noggrann fick han genom tidigare bedrifter jobb och firman bar sig från allra första början. Bland annat var det flera snickare som ville ha pålitliga underleverantörer i form av egna företagare som kunde det här med badrum. Med en byggfirma i Karlsborg, en i Tibro, en i Skara, en i Falköping och en i Skövde som alla tog på sig fler jobb blev det mycket på en gång för Mattläggar’n Persson.
– Det blev en bra start. Det var nästan så att jag kunde anställa en mattläggare direkt, berättar Rickard.

Mattläggarn Persson

Men det gjorde han inte och kommer så inte göra inom en överskådlig framtid. Rickard trivs med att ansvara för sig själv inför kund. Då vet han också att alla jobb blir väl utförda.

Rickard ser till att använda sociala medier som marknadsföringskanal och är aktiv med instagram. Han vill också att det ska synas vem som gör jobbet när han parkerat och har stripad bilen med en stor logotype. Ingen ska missa att det är Mattläggar’n Persson som är på plats. Hur är det då med företagsnamnet, hur kom det till?
– Det är lite bonnigt men vi är ändå från Skövde, svarar Rickard med ett leende och bred dialekt.

Företagandet ligger i släkten. Rickards pappa övertog ett åkeri som hans pappa i sin tur grundat.
– Pappa var ändå inte jättenöjd i början när jag startade eget. Han hade sagt någon gång att vad du än gör så bli inte egen företagare, säger Rickard.

Med tiden har hans pappa ändå medgett att Rickard valde rätt och är stolt över det han åstadkommer.

Rickard tar inte på sig att slipa eller lacka golv, sätta kakel eller klinkers. Det han mest ägnar sig åt utöver badrummen är att lägga olika typer av mattor samt en del parkettgolv. Framför allt är det plast-, textilmattor och lvt-plattor. Det sistnämnda återfinns i offentliga miljöer som klädbutiker där det efterfrågas ett lättskött, stryktåligt och snyggt golv. LVT kan utläsas som exklusivt vinylgolv och är långt ifrån det plastiga golv som finns i äldre hus. Här pratar vi istället om ett material som förädlats med ny teknik och väl kan mäta sig med laminat eller till och med trägolv.

Mattläggar’n Persson hänger med i utvecklingen och nämner några husmorstips

Ny teknik har också gjort att allt fler väljer andra material än kakel i sina badrum. De är missnöjda med hur fogarna släpper efter ett par år och förlorar sin glans. Allt som kroppen släpper ifrån sig hamnar ju annars i fogarna. Med nya material som har en vaxliknande yta håller sig badrummen fräschare och försvårar för hudavlagringar, fett och vanlig smuts att sätta sig på ytan.
– Och det behövs heller inga starka kemikalier för att hålla det rent, säger Rickard.

Han betonar att några gamla husmorstips som citron, vinäger och bikarbonat eller citron, ättika och vatten är bra mycket bättre för miljön än kalvavlagringsmedel. En annan beprövad metod för att lyckas och slippa framtida problem är att arbeta med kvalitetsprodukter. Mattläggar’n Persson förespråkar Tarkett samt den nya tidens textilmattor som han litar på.

Även om Mattläggar’n Persson är en renodlad mattläggare och golvläggare specialiserad på badrum så kan Rickard ta totalentreprenad på en större ombyggnad. Tack vare sitt inarbetade nätverk med snickare, rörmokare och elektriker är det möjligt. Och på samma sätt är det för de andra. De lever efter de tre musketörernas devis om att det är en för alla och alla för en. Viktigast är att jobbet blir gjort i rätt tid, till överenskommet pris och med bra kvalitet. Kunden ska bli mer än nöjd. Då kommer de tillbaka och pratar gott om arbetet de betalt för anser Rickard.
– Jag är noga med det jag gör och noga med slutresultatet, avslutar Rickard.

Din lokala Mattläggare
Rickard Persson 0734-219290
SKÖVDE