RL Bygg & Montage klarar bygget

Professionella byggare för montage av fönster, balkonger, garageportar och dörrar finns det många av, men få har den erfarenheten, snabbheten och servicenivån som RL Bygg & Montage kan erbjuda. Här har vi två byggare som är experter på montagebiten och kan det som krävs vid en renovering av en större fastighet.

Innan Robin Lennartsson grundade RL Bygg & Montage AB hade han varit många år i branschen och lärt sig yrket från grunden. Han började som lärling i sextonårsåldern, lyssnade på vad hans läromästare sa och härmade det de gjorde. Till slut hade han koll vad arbetet gick ut på. Han erbjöds att leda projekt men det var inte att säga åt andra vad som skulle göras som lockade.
– Jag hade tröttnat på att någon skulle bestämma vad jag skulle göra hela tiden, berättar Robin.

Han var övertygad om att det var bättre att göra saker själv efter eget huvud.
– Då visste jag också att det skulle bli bättre, fortsätter Robin.

Under åren har han varit med om att vara stationerad hemmavid samt att följa med byggen runt om i landet. För Robin innebar det gott om tid att fundera på vad det var han verkligen ville göra och det tog honom fem år att bestämma sig. En del handlade om han valt yrket för att det var det bästa han visste eller för att hans pappa och hela släkten höll på med samma sak.
– För två år sedan startade jag mitt företag, säger Robin och det är väl samtidigt svaret på den frågan.

Till största delen monterar RL Bygg & Montage fönster, dörrar, träpartier, balkonger och garageportar. Därpå blir det renoveringar av olika slag och då mest kök och badrum men även takbyten och golvläggning.
– Vi gör det folk behöver och vill, säger Robin.

Egentligen är det samma typer av tjänster som många andra byggföretag erbjuder så det är inte specialisering som gjort att RL Bygg & Montage är uppskattat av sina kunder. Snarare är det bemötandet och den service som företaget erbjuder. Sedan starten för två år sedan har ryktet om RL Bygg & Montage spridit sig. Nöjda kunder har berättat för sina släktingar, bekanta och grannar om hur de fått det de önskat till överenskommet pris och i tid.
– Man ska jobba som man vill ha det själv hemma, säger Robin.

RL Bygg & Montage gör rätt sak, i rätt tid och till rätt pris

Robin vet att nöjda kunder ger nya kunder. Sedan en tid tillbaka har han en anställd som är med honom ute på jobb och han inpräntar sin filosofi i honom. Hastverk och dess konsekvenser kommer tillbaka förr eller senare så det är bäst att göra ett ordentligt jobb från början.
– Kvaliteten går först och det kostar mer pengar i slutändan om man tar genvägar, säger Robin.

Skulle det ändå inträffa att han skulle göra något som kunden inte är nöjd med förklarar han att det är viktigt att ta tag i problemet direkt. Alla kan göra fel. Det gäller bara att vara stor nog att erkänna det och åtgärda det som kunden inte är nöjd med.
– Vi har vårt rykte att tänka på, säger Robin.

För RL Bygg & Montage är inget jobb för litet och inget för stort. Behövs det fler händer har Robin god kontakt med andra erfarna och skickliga byggare som kan gå in som underleverantörer.

För närvarande är Robin knuten till ett antal större projekt med byten av fönster. Han kommer ligga ute på olika orter från måndag till torsdag för att montera fönster i Tidaholm, Åmål, Alvesta och Vislanda. Det blir långa dagar men för Robin är det också en del av tjusningen. Resultaten blir väldigt snabbt påtagbara.
– Vi har ändå utrymme för nya projekt, säger Robin.

Han förklarar att hans anställde och han inte arbetar tillsammans så mycket utan att de väljer de jobb där deras kompetens kommer fram på bästa sätt. För dem själva innebär det ändå att de får in varierande uppgifter. Oavsett jobb så handlar det om att göra kunden nöjd. Och kunderna är nöjda med RL Bygg & Montage. En del beror på att de har attraktiva priser men mest på att de gör jobbet fort och med kvalitet.

  • Fönster & Dörrar
  • Garageportar
  • Renovering

Tidaholm
Tel. 0763-132687
www.rlbyggomontage.se