CK Måleri & Kakel utför tapetseringen som en dans

Allt inom utvändigt och invändigt måleri, perfekt tapetsering, kakelsättning, klinkers och applicering utav microcement utför CK Måleri & Kakel med omsorg. I rådande lågkonjunktur har efterfrågan på att uppföra småhus minskat medan intresset för renoveringar ökat. Här kan CK Måleri & Kakel hjälpa sina kunder med att spara många sköna tusenlappar.

Christoffer Lundberg driver CK Måleri & Kakel som har sin verksamhet främst kring Uddevalla. Affärsidén omfattar allt inom målning och tapetsering. Hantverksgenen har Christoffer från sin pappa som är möbeltapetserare och en förebild som fick honom att se att målinriktat och hårt arbete lönar sig tillsammans med omsorg över kunderna.

Annars började vägen för Christoffer som målare långt ifrån spikrakt. I gymnasiet gick han ett program med inriktning på dans eftersom det var ett stort intresse och en hobby. Han insåg tidigt att det inte skulle leda till en professionell karriär så han började som snickarlärling efter sin skolgång. Efter några år insåg han att det var tapeter, kakel och klinkers som var hans grej. Han bytte lärlingsinriktning utan att gå färdigt den första och kan därmed inte titulera sig snickare.

Sin första tapet hängde Christoffer i artonårsåldern. På den tiden tapetserades det i allmänhet mer och han fick med sig stora kunskaper om hur ett rum ska hängas för att bli riktigt bra. Med rådande trender där målade ytor dominerar har dagens lärlingar det tvärtom. De får inte träna så mycket på tapetsering. Många målare är därmed inte kompisar med tapeten.

Likaså med bredspackling, det är en metod som inte passar alla. Det har Christoffer upptäckt under de tio år han drivit någon form av egen verksamhet. Under den här tiden har också ryktet om hans förträfflighet med ytskikt spridit sig. Många kan vittna om att han får till den där speciellt perfekta finishen som är så efterlängtad. Det resultatet kom inte av sig självt utan genom ihärdighet och en vilja att ständigt utvecklas.
– I början måste man våga misslyckas för att lära sig hur det ska bli bra, säger Christoffer.

Jakten på det perfekta resultatet har varit en drivkraft för honom. När det sedan blivit till vardag har det lett till stolthet och självsäkerhet. Han har lagt ut instruktionsfilmer för att få andra att lära sig olika sorters tekniker.

CK Måleri & Kakel utför spackling, målning och tapetsering. Christoffer är lärd till att lämna efter sig jämna, fina, släta väggar och ytor. Han är mån om att utföra ett proffsigt arbete samtidigt som han månar om bra kundrelationer och raka rör. Det har gjort CK Måleri & Kakel populärt för byggföretag som uppför villor och småhus. Efterfrågan har också styrt firman till att arbeta mycket med hall, kök och badrum när det kommer till kakel och klinkers.
– Jag arbetar med ytskikt men inte med tätskikt, säger Christoffer.

Det medför att CK Måleri & Kakel med säkerhet kan kakla ett badrums väggar och sätta klinkers på golvet om någon innan med våtrumsbehörighet gjort klart grundarbetet. Än så länge ser Christoffer inte det som en nackdel eftersom han har ett väl fungerande samarbete med en mattläggare där båda utför det arbete som tilltalar dem mest.

CK Måleri & Kakel arbetar med nybyggnation och renoveringar

Enligt Christoffer går det alldeles utmärkt att lägga kakel på kakel och klinkers på klinkers. Han utför ofta moderniseringar av nittiotalsbadrum där kunden önskar en ny fräsch yta men utan vilja att spendera hundratusentals kronor på att riva ned det till grunden. År 1991 utfärdades en ny branschstandard som innebär att golvbrunnar måste vara fixerade i bjälklaget och inte ligga löst i spånskiva eller liknande.
– Är badrummet äldre än från året 1991-1992 så ska man byta brunn. Allt för att försäkringar och så vidare ska täcka ordentlig för framtiden, säger Christoffer.

Sedan några år har han specialiserat sig på att applicera microcement som är en typ av betong som ger en rustik, livfull känsla med en unik flammighet där ingen yta blir den andra lik. Precis som andra målare nischat sig med ådring och marmorering har Christoffer gått in för att lära sig arbetet med microcement in till perfektion. Hantverket med att få fram önskat yta med spackelspaden har han med sig från måleriet.
– Microcement har börjat imponera på en del människor, säger Christoffer.

Man kan ha microcement på golvet lika gärna som på väggarna. Har man golvvärme installerat kan man gott välja klinkers. Utan golvvärme är klinkers alltid kallt. Microcement ger en behagligare och varmare känsla att möta med bara fötter.

Genom att behandla den råa betongytan på olika sätt växer önskat uttryck fram. Resultatet varierar beroende på hur mycket Christoffer slipar och oljar in ytan. Tillsammans med koppar och attiraljer i svart uppnås den ruffiga känsla som trendar i inredningsmagasin och på sociala medier.
– Man får inte vara rädd för att testa nya grejer, avslutar Christoffer.

Allt inom Måleri och Kakel

ckmaleri@gmail.com • Tel. 073-7033717