E. Lindbergs Bygg håller vad de lovar

E Lindbergs Bygg

Vi besöker ett ungt byggföretag i Uddevalla som utför allt från mindre servicearbeten till totalentreprenader. E. Lindbergs Bygg har på kort tid byggt upp ett rykte om att vara duktiga, effektiva och leverera det de lovat under överenskommen tid oavsett om det handlar om renovering eller nybyggnation.

Under sin gymnasietid gick Emil Lindberg yrkeslinjen för snickare för att sedan förkovra sig under tio års tid på en lokal byggnadsfirma innan han bestämde sig för att starta eget. I februari år 2020 registrerade han AB E. Lindbergs Bygg för att under den första tiden arbeta tätt tillsammans med en annan liten byggfirma. Tidigt ökade förfrågningarna och drygt ett år senare anställde Emil två personer som han arbetat med tidigare. Kort därpå var det läge för E. Lindbergs Bygg att flytta in i funktionella lokaler med personalutrymmen, kontor och lager där det förvaras specialverktyg och saker som behövs vid enstaka tillfällen.
– Killarna har med sina bilar hem och vi börjar klockan sju på arbetsplatsen, berättar Emil.

Förutom Emil har E. Lindbergs Bygg sex snickare som alla innehar yrkesbevis från Byggbranschens yrkesnämnd och är anställda med bra villkor samt kollektivavtal. De har varsin större arbetsbil som är fullt utrustad med de verktyg som vanligen behövs och tanken är att var och en ska kunna arbeta oberoende av andra. Med tydliga riktlinjer och frihet under ansvar vet var och en av bolagets snickare hur de förväntas bete sig och vad som ska göras.
– Jag satsar medvetet på min personal, säger Emil.

Han är på det klara med att trygga och nöjda medarbetare gör ett bra jobb. Det är en enkel ekvation. När skruv, beslag och verktyg hela tiden följer med samtidigt som det finns ombyte och förstärkningsplagg tjänar man in tid. Det är också en medveten strategi för att visa kunden att de nu får besök av professionella snickare.
– Rätt sak ska finnas på sin plats för att kunna användas vid rätt tillfälle, säger Emil.

När personalen trivs gör de ett bra jobb. När det finns förutsättningar för att lyckas bidrar det till en bra stämning mellan personal och kunder. Alla små jobb som utförs mellan de större är ingen belastning för E. Lindbergs Bygg. Att montera ett fönster eller byta ut en dörr är enkelt när verkstaden är med.

Emil berättar att fler än en kund blivit förvånad när de sett in i bilarna och upptäckt små rullande snickerier där var liten sak sitter på sin avsedda plats. För Emil är ordning och reda en grundförutsättning. Det medför i sin tur också att de duktiga snickarna på E. Lindbergs Bygg kan utföra sitt jobb effektivt. För kunden innebär det att arbetet de beställt utförs enligt överenskommet pris, i tid och ofta med ett resultat som överträffar deras förväntningar.
– Jag tror på öppenhet och att hålla en god relation, säger Emil. 

E Lindbergs Bygg

E. Lindbergs Bygg har inga gamla meriter att leva på

Från ett nybygge av bostadsrätter till byte av en ytterdörr på en villa skiljer det sig rätt mycket i tid och pengar. Emil är noga med att byggarna på E. Lindbergs Bygg ändå ska betrakta kunder som lika viktiga. Eftersom alla snickare på firman är relativt unga har de inga gamla meriter att falla tillbaka på. För varje jobb de utför behöver de visa att de är en av de bättre inom sitt område. Det lilla jobbet kan också innebära ett större i framtiden och var och en ska därför ges samma fina service.
– Utfyllnadsjobben behövs för att täcka glappen mellan de stora, säger Emil.

Ett typiskt jobb för E. Lindbergs Bygg är annars lite mer komplicerade renoveringar och tillbyggnader. Ett tecken på firmans goda rykte är att närmare sjuttio procent av dess nuvarande omsättning görs i ett område där tidigare sommarstugor byggs om till åretruntboende. Det är väldigt många småhusägare som vill att just E. Lindbergs Bygg ska färdigställa deras drömboende.

Här är snickarna på firman ovärderliga i sitt sätt att möta sina kunder och bygga ett varumärke. De bryr sig på allvar om att ge en god service och knyta relationer mellan underleverantörer likaväl som kunder.  Det kan röra sig om att lyssna och bemöta frågor på ett bra sätt lika mycket som att plocka undan efter sig när jobbet är klart.
– Vi arbetar lika mycket med människor som vi arbetar med bygg, avslutar Emil.

Hagabergsvägen 6, Uddevalla

Tel. 070-7338852