Relaxx Floating lindrar smärta och stress

Relaxx Floating

Modern forskning visar att flyta 45 minuter i en tank med vatten som är något saltare än Döda havet är väl så effektivt som ångestdämpande medicin. För reumatiker lindrar processen smärta och för den som visar symptom på att drabbas av utbrändhet kan det vara vändningen och vägen tillbaka till ett vanligt liv.

Anna Bonde arbetade i tjugo år med radio, teve och foto, verkade som distriktschef på en elektronikkedja och ansvarig för drygt femtio butiker när hon i början av milleniet kom på att det här inte var den karriär hon ville ha. Att driva något eget, rå över sig själv och samtidigt kunna vara spinning- och gyminstruktör var mer lockande så hon sa upp sig.
– Jag har alltid brunnit för hälsa, berättar Anna.

Uppbrottet sammanföll med att hennes egen hälsa började vackla. Hon som alltid värnat om nacke och rygg drabbades själv av en reumatisk ryggsjukdom. I stället för att kunna förverkliga drömmen om att driva en butik tillsammans med sin man hamnade hon i arbetsträning på ett gym och en kamp om att komma tillbaka till ett vanligt liv. Hennes gamla chef erbjöd henne ett jobb som fotoansvarig för en nystartad elektronikkedjas butiker i Sverige.
– Foto och bild ligger mig varmt om hjärtat, säger Anna.

Trots specialanpassade lösningar såsom en specialbyggd stol i bilen bar det sig inte. Annas kropp orkade inte med. Det såg mörkt ut för henne. Om hon inte ens kunde arbeta halvtid med specialanpassningar, vad kunde hon då göra?

Vändningen

Under en rutinträff med sin läkare sa denne att floating var bra och något Anna kunde prova. Hon provade och tände till. Tystnaden och det tryggheten i floatingtanken lindrade mer än smärtan. Anna som alltid haft svårt att koppla av i huvudet märkte hur hennes hjärna kopplade av och stressen minskade när hon flöt i vatten som är något saltare än Döda havet. Hon pratade med en bekant som led av en liknande skada. De började gå tillsammans och märkte att de gradvis blev bättre samtidigt som de hade kul. Det var bara ett problem. Närmaste floatingtank låg långt bort.
– Det som började som ett projekt för att vårda oss själva blev till en affärsidé, säger Anna.

De började undersöka marknaden för att få reda på kostnader och möjliga platser att husera en verksamhet i. Plasten uppenbarade sig på Quality Hotel i Vänsersborg och den 28 december år 2008 invigdes Relaxx Floating. Kort därpå valde Annas bekant att starta upp en annan verksamhet så hon blev ensam kvar. Strävsamt arbetade hon upp en kundkrets och lagom till pandemin kände hon att hon hade flyt.
– Tack vare våra stamkunder klarade vi oss igenom de åren utan extern hjälp, säger Anna lättat.

En annan sak var den höga standar som kunderna på Relaxx Floating vant sig vid. Varje besökare hade redan sitt eget fräscha omklädningsrum med egen dusch och privat dörr till sin egen floatingtank vilket gör att man innan byggt bort risken eller möjligheten att stöta ihop med någon annan människa. Till det kommer att tankarna Relaxx Floating har en extremt hög renlighetsmekanism, dubbla UV-lampor dödar det som undkommit den manuella rengöringen med väteperoxid.

Relaxx Floating

Avslappning och skönhet

Varje ny kund får en instruktion om hur det fungerar med dusch innan, ljus eller mörker, musik eller tystnad innan de äntrar sitt utrymme och sin tid. Enligt prislistan är det 45 eller 90 minuter som bokas. Anna rekommenderar sina kunder minst 45 minuter och tre efter varandra följande besök för att definitivt göra en skillnad. Hon beskriver hur en kortare tid oftast innebär att prova-på-besökaren inte så sällan mest ligger och vrider på sig och funderar på vad de gett sig in på. All forskning som gjorts om floating i Sverige visar att det är först efter 30 minuter som det riktiga lugnet infinner sig
– I början kan det vara de två, tre sista minuterna som är riktigt effektfulla, säger Anna.

Floating är enligt den forskning som finns effektfullt för att behandla stress och ångest samt att förebygga. Riktigt bra resultat har det visat sig ha på människor som varit på väg att drabbas av utbrändhet.

Utöver flyttankar erbjuder Relaxx Floating sina kunder massage och klassiska behandlingar utförda av en hudterapeut.
– Vi erbjuder en bas med avslappning till vilken vi adderar skönhet, avslutar Anna.

Quality Hotel Vänesborg
Nabbensbergsvägen 2
46240 Vänersborg
Tel. 0521-14650
www.relaxxfloating.se