Helens Hörna kan det här med heminredning

Helens hörna

I ett av Trollhättans allra mysigaste hörn hittar vi en förtjusande inredningsbutik fylld med tyger, gardiner, lampor, lampskärmar, mattor, gardinstänger, presenter och annat man absolut behöver men inte vet var man kan hitta det.

Det är en sak att sälja gardinlängder och en annan att erbjuda ett helt koncept med idéer och möjligheter. På Helens Hörna kan man förvisso köpa ett par gardinlängder utan att växla så många ord med någon men vi undrar varför man skulle välja att göra så. Helen Karlsson som driver butiken brinner för heminredning och vet mer än någon annan vad som är trendigt just nu och vad som håller över tiden. Hon ställer mer än gärna upp som bollplank och bjuder frikostigt på sina erfarenheter och sitt kunnande.
– Jag gör i mån av tid även hembesök, säger Helen.

Nu har de gamla kunderna från tiden med Ljuspunkten börjat hitta tillbaka till Helen och de flesta uttrycker sin tacksamhet över att återigen ha någon att prata med när det gäller deras hem. De är också glada över att Helen tar sin tid utan att de känner att de måste köpa något. Helen själv är lugn med att de kommer tillbaka och att de handlar då i stället. Och har hon inte en sak i butik ser hon till att beställa hem det.
– Jag vill kundens bästa, säger Helen.

När Helen växte upp drev hennes föräldrar en blomsteraffär i Strömstad. Hon hjälpte till där och när hon blev lite äldre arbetade hon extra i en annan blomsteraffär där hennes farfar som då var stadsträdgårdsmästare huserade. Av en slump träffade hon sin blivande man på Strömstads torg där han sålde kristallkronor och hon blommor. Kort därpå flyttade Helen hem till honom i Trollhättan och de öppnade en 300 kvadratmeter stor inredningsbutik med belysning och tyger.
– Det var så jag började med inredning, berättar Helen.

På den tiden såldes det inte lika mycket färdigsydda längder utan Helen var med och skapade på ett helt annat sätt än vad som är brukligt i dag. Hon sydde fantasifulla kappor och kombinerade med matchande längder. Det var överdådets glansålder, det kunde vara dubbla puffkappor i chinsat tyg.
– Numera är kappor väldigt omodernt, skrattar Helen och bedyrar att hon inte längtar tillbaka till de dammsamlande installationerna.

Det handlar om att tro på det man gör

Hon längtar heller inte tillbaka till jakten efter att ständigt växa. Hon och hennes man flyttade först till en 500 kvadratmeter stor lokal vid torget och i början av milleniet till dryga 1 000 kvadratmeters försäljningsyta i en nybyggd lokal vid Överby. Hon ville en sak. Han en annan. De skiljdes åt. Hon med en tyggrossist i ryggen och längtan efter något eget, lättöverskådligt och väldigt mysigt.

Många år senare, med turer som innefattade ett avvecklande utav Ljuspunkten ute vid Överby, drabbade pandemin världen och så även Trollhättan. Hyresvärden till en mycket mysig lokal hörde av sig till Helen och frågade om hon inte ville bli hyresgäst. Med tanke på pandemin och dess effekter vågade Helen inte svara ja. Det är okej, svarade hyresvärden, vi håller den till dig. När de sedan träffades i juni 2020 kände Helen att det var på väg att vända.
– Okej, nu skriver jag, berättar Helen.

Lokalen där nu Helens Hörna ligger var eftersökt men värden sökte en hyresgäst som fyllde deras önskemål om verksamhet. Det behövde vara något som bidrog med lugn och stil. Och Helen hade inte helt rätt med sin känsla av att pandemin skulle vända. Omikronvarianten letade sig in i Europa och ett tag såg det ut som att det skulle bli mycket värre innan det blev riktigt bra.
– Nu har jag ökat omsättningen men kriget i Ukraina och energisituationen ställer till det, säger Helen.

Även om det mest är privatpersoner som kommer in och handlar ställer Helen gärna upp för att inspirera företag om sin inredning så att den matchar deras affärsidé. Hon berättar att kommunen börjat använda sig av hennes tjänster. Tiderna är tuffa men Helen lovar att hon kommer att hänga kvar.

Allt för hemmet

Gardiner, lampor, lampskärmar, mattor, gardinstänger, presenter

Föreningsgatan 9, 461 30 Trollhättan

Tel. 0520-18533

helenshemdesign@gmail.com