Till Olgalotta’s fotvård är det lätt att ta sig

Hos Olgalotta’s fotvård får man som kund medicinsk fotvård och råd för att få så bra fötter man bara kan. Här möter du en expert som undersöker och tipsar om hur du kan sköta dina fötter på bästa sätt. Hit kommer man linkandes men lämnar som om man svävade på moln.

Lotta Ståhl startade Olgalotta’s fotvård i november år 2014 efter att ha arbetat i handeln under många år. Hon ville göra något annat, styra över sin tid och driva något eget. Att det blev just fötter skedde i en dialog med hennes far som övertygade henne att läsa Axelssons kursprogram.
– Jag blev helt såld och anmälde mig direkt, berättar Lotta.

Olgalottas fotvård

Utbildningen var intensiv och var uppdelad i teoretiska moment varvat med praktiska. En stor del handlade om att lära sig om sjukdomar för att lära sig hur exempelvis diabetes, reumatism, ms och psoriasis påverkar fötterna. Olgalotta’s fotvård arbetar med alla typer av diagnoser och sjukdomstillstånd.
– När jag gör en behandling checkar jag av saker som kundens känsel och om blodcirkulationen är bra, säger Lotta.

Under en behandling är hon uppmärksam på vad det är som gör ont och vad det är som händer i hela kroppen. Hon ställer frågor, analyserar och tar till sig information för att skaffa sig en helhetsbild.

En behandling börjar alltid med ett uppmjukande, skönt fotbad. Under en hel behandling klipper Lotta naglarna, rensar falsarna, slipar och putsar naglarna samt nagelbanden jämna och fina. Hon tar också bort förhårdnader, behandlar sprickor, liktornar, nageltrång, vårtor, hudsprickor, nagel eller fotsvamp i de fall det förekommer. Är det i stället en delbehandling fokuserar Lotta mer på ett specifikt problemområde som liktornar, nageltrång eller fotvårtor. En del behandlingar avslutas med en härlig fotmassage där hon arbetar för att få i gång blodcirkulationen och ge fötterna liv.
– Tar man hand om sina fötter mår man bra, säger Lotta.

Hos Olgalotta’s fotvård ser man till helheten

Tar man inte hand om sina fötter kan det ge följdverkningar i form av huvudvärk samt smärta i rygg och axlar. Lotta är uppmärksam på hur hon kan hjälpa varje kund. Hon berättar vad hon ser. Om hon exempelvis ser att fötterna skulle bli bättre med inlägg hänvisar hon till en specialist och ser hon att en kund skulle behöva jobba upp muskulaturen i fötterna ger hon balansövningar. Upptäcker hon något som tyder på sjukdom hänvisar hon till läkare. Det kan vara ett nageltrång som inte läker som det ska utan varar och som bör ses över.
– Det är klart man ska gå vidare och få hjälp att må bättre, säger Lotta.

Olgalotta’s fotvård utför också öronhåltagning, blekning av tatueringar samt medicinsk laserbehandling. Det sistnämnda är bra för dem som lider av hälsporrar eller har stukat sin fot. Här hittar man också relaterade produkter som stödstrumpor, raggsockor, vanliga strumpor, krämer och allergifria titansmycken.

Lotta månar om att ta hand om varje kund och ge dem en behandling som gör dem gott. Hon ser till att det endast är hon och kunden för att ge dem ett njutbart avbrott från livet utanför. Det ska vara njutbart och avkopplande att besöka Olgalotta’s fotvård.

För Lotta är det ingen hemlighet om hur hon gör för att få människor att trivas och koppla av. Det finns inga speciella tricks eller någon manual hon följer. Hon ser bara till att vara sig själv och dela med av sig av sina egna upplevelser. Hon har inga fasta öppettider utan tar emot på bokningar. Samtidigt är hon mycket generös med att se till att hennes kunder får den tid de själva väljer.

I dagsläget är den yngsta stamkunden hos Olgalotta’s fotvård femton år och den äldsta etthundrasju år. De flesta kommer från Eslöv även om några tar sig hit från Malmö och Höör. De jobbar här i stan och passar på att göra fotvård innan de reser hem
– Fötterna ska bära dig länge så de är värda att man tar hand om dem, avslutar Lotta.

Medicinsk fotvård • Blekning av tatuering • Öronhåltagning

Malmgatan 1, Eslöv • Tel. 076-8000951