JobbStark erbjuder bra och meningsfull träning

Jobbstark

Företag med omtanke över sina anställda anlitar PT-Studion JobbStark för att förebygga arbetsskador och orka mer på jobbet likväl som på sin fritid. Träningsstudion har även cirkelträning, rörlighetspass och Zumba för privatpersoner. Träningen sker dagtid och kvällstid i smakfulla lokaler med tanke på att sänka ribban för sina kunder.

Ida Runesson som driver JobbStark AB brinner för träning som förebygger arbetsskador och har en FRISK-licens som är utfärdad av organisationen Friskvårdsföretagen. I sin PT-Studio erbjuder hon företagsträning för både grupper och enskilda individer. Hon tar sig även ut till arbetsplatser och kör träningspass med företagens egen utrustning om så önskas. Hennes mål är att hennes kunder bygger upp en stark kropp.
– Vi behöver vara starka i rygg och hela baksidan av kroppen för att orka arbeta, säger Ida.

Hon lägger till att det gäller särskilt om man sitter mycket under dagarna. Kroppen behöver hjälp med att orka en bra arbetsställning.

Givande träning på JobbStark

PT-passen på JobbStark sker i grupper på upp till sex personer. Att träna med andra hjälper deltagarna att nå resultat samtidigt som man har roligt. All PT-träning på JobbStark startar med en kostnadsfri konsultation där Ida hjälper till med att sätta mätbara mål som kan vara prestationsinriktade, visa på visuella resultat eller bara att hålla sig stark och frisk. Även om jobbet som PT inte är nytt så är det många som inte kunnat arbeta med det på heltid. Ida ser till att hon kontinuerligt får fortbildning av Eleiko som också är världsledande på att tillverka styrketräningsutrustning.
– Det går alltid att boka en konsultation för att se om den träning vi erbjuder är den rätta för dig, säger Ida.

I lokalerna på JobbStark finns det utrymme för privatpersoner att i små grupper utföra träningspass. Ida kallar grupppassen med upp till tio deltagare för cirkelfys, rörlighet, lunchfys och fredagsfys där alla har fokus på att bygga en stark kropp. PT-Studion erbjuder även Zumba som är ett träningspass förklätt till ett party där deltagarna kan släpp alla krav och dansa loss tillsammans med andra. Styrkepassen leds av Ida medan Olivia som är anställd på på JobbStark leder Zumba och rörlighetspassen.
– Med cirkelträningen vill jag bygga mina kunder starka, så den är inte så intensiv, säger Ida.

Prestigelös träning

JobbStark har sin hemvist på Norra Nissastigen i Smålandsstenar. Lokalen hyste tidigare Erikssons Dam- och herrekipering med ett lager på runt tjugotusen obegagnade damkläder från 1940-tal till 1980-tal och som nu säljs ut i en popup-butik i Stockholm. Numera är det en modern träningsstudio med noggrant utvald utrustning som kan användas till extremt mycket olika övningar.

Ida har medveten valt en stil som bjuder till lugn för att sänka ribban för sina kunder. Det ska vara prestigelöst att ta sig till gymmet. Ytorna som inte är till för träning bjuder på en intim känsla med ombonade och designade möbler och en mysig färgsättning. 
– Jag vill förmedla en hemmakänsla i min lokal, säger Ida.

Det som ledde henne att starta JobbStark i februari år 2020 var hennes egen resa från att vara otränad till att må så mycket bättre. Det började med insikten om att hon blev andfådd i sitt arbete som operatör på ett metallföretag och inte hade energi att ge det hennes treåring därhemma ville ha.

Ida bestämde sig för att träna inför ett olympiskt triathlon vilket hon sedan genomförde fyra månader senare. Resultatet var givetvis inte lysande men hon var i gång med träningen. Efter några år med triathlonträning byggde hon på med styrketräning. Följden visade sig i att hon blev piggare, gladare och orkade mer. Det inspirerade övriga familjemedlemmar som också började träna.

Hon lärde sig att träning verkligen hjälper människor till bättre resultat i såväl arbetslivet som familjelivet. Ida ville dela sina erfarenheter med andra människor och sprida känslan av att vara stark och orka med allt som livet erbjuder. Hon utbildade sig därför till Personlig Tränare hos Eleiko i Halmstad och senare även till MammaMage-tränare.

Vetskapen om att driva ett eget företag skulle innebära hårt arbete, motgångar att övervinna hade hon med sig. Hon har levt med den så länge hon kan minnas. Hon var trygg i att hon samtidigt hade stödet från sin familj och att det var obegränsat stort. Företagandet ligger i blodet. Hennes föräldrar drev en metallindustri som två av hennes syskon tagit över medan hennes fjärde syskon driver en rörelse i Halmstad.
– Vi är en riktig företagarfamilj, avslutar Ida.

Norra Nissastigen 6c
SMÅLANDSSTENAR

  • Företagsträning
  • Personlig träning
  • Pt-Smallgroup
  • Gruppträning

Ida Runesson
076-7933707
ida@jobbstark.se
www.jobbstark.se