Boman Express Logistics söker nya vägar

Boman Express

Åkeriet Boman Express har i över femton års tid kört expressbud åt industrin och andra företag. Från att vara lokala runt Värnamo har de växt och blivit en betydande aktör i södra Sverige. Nu siktar de på att med ett unikt franchisekoncept etablera sig över hela landet och på sikt inom Norden och övriga Europa. Vinnarna är deras kunder som får lokalt snabba och pålitliga expresstransporter i en stor organisation.

Under lågkonjunkturen 2008 startades Boman Express Delivery.
– Första året var ett kämpigt år, berättar Tommy.

Trots att namnet Boman var etablerat i trakten inom transport, var det mesta dött inom express segmentet. Industrin låg till stor del i träda och det var knappt att åkeriet bar sig. Tommy undrade om det var värt att fortsätta när det i slutet av 2008 långsamt började ljusna. Beställningar på transporter började komma in och han bestämde sig för att ge allt.
– Det var full fart framåt, säger Tommy.

Satsningen bar sig. År 2010 ombildade han sitt bolag till aktiebolag. började köpa fler bilar och anställde fler chaufförer. Huvudsysslan var tidskritiska transporter i form av expresstransporter. Några år senare breddade man verksamheteten med mer tjänster och då skapades Boman Express Logistics AB.

År 2017 fick han en idé om att utvidga sitt företag genom ett franchisekoncept inom transport. Det innebär ett beprövat och säkert sätt att arbeta med expresstransporter över hela landet. Som liten egen åkare kan det vara svårt att överblicka branschen och se vad som är lönsamt. Boman Express Logistics AB har kunskap, erfarenhet och kontakterna. Det skapas en win-win-win-situation mellan fria åkare och franchisegivaren samt kunderna som får pålitliga, säkra och snabba transporter.
– Det är enklare att vara med i ett färdigt koncept som bevisligen fungerar, säger Tommy.

Boman Express löser problem åt sina kunder

De stora vinnarna i Boman Express expansion är deras kunder som får tillgång till tillförlitliga expressbud över ett större geografiskt område. I en tid när just-in-time-transporter är av stor betydelse för att hålla verksamheterna igång kommer Boman Express med en utveckling av transportbranschen.

Varje medlem i franchisekonceptet blir en egen levande enhet men får ta del av det nätverk som länkas med nästa som länkas med nästa och så vidare. Målet är att ha ett femtiotal enheter i gång i landet inom ett par år för att sedan sprida sig till Norge, Finland och Danmark. I första hand vänder de sig inte till åkare som har en etablerad verksamhet utan mer till dem som står där Tommy själv gjorde för femton år sedan.
– Om jag kan hjälpa någon att komma i gång på ett bättre sätt än vad jag gjorde så blir det bra för oss alla, säger Tommy.

Rekryteringsprocessen är i full gång. Boman Express har börjat att söka franchisetagare i Örebro, Nässjö, Vetlanda, Ulricehamn och kommer inom en kort framtid kontakta folk i andra regioner.

Minkvägen 11
331 92 Värnamo
Tel. 073-660 7000

www.bomanexpress.se