Hälsokällan Crea Diem hjälper dig att skapa din dag

Hälsokällan Crea Diem

Varje behandling är ett unikt hantverk…. Massage kan utföras på många olika sätt men så som Lise-Lott på Hälsokällan Crea Diem gör den kan ingen annan utföra den. Tekniken är hennes egen och bygger på kunskap inhämtad från flera olika kurser och tekniker och lång erfarenhet. På Hälsokällan Crea Diem kan man även få aromaterapi samt infraröd- och LED-ljusbehandling.

Lise-Lott Zetterström driver Hälsokällan Crea Diem där allt handlar om att skapa dagen i meningen att du själv har kraft att ta hand om ditt eget mående. Lise-Lott har varit inom vården sedan mitten av 1980-talet och är utbildad undersköterska och ambulanssjukvårdare.
– Jag har mest arbetat inom äldrevård och hemvård, säger Lise-Lott.

Hennes intresse för friskvård har lett att hon parallellt med yrket fortbildat sig och skapat en holistisk bild av sitt kall. Hon lärde sig en hel del av detta under några år då hon studerade och arbetade i Amerika och i slutet av 1990-talet blev hon färdig helhetsterapeut. Utöver det är hon diplomerad massör, fotzonterapeut, Qi-terapeut samt utbildad i medveten andning.
I sin syn på välmående har massage varit en ständig följeslagare och Lise-Lott berättar hur hon redan som barn och tonåring masserade sin mamma för att lindra hennes värk.
– Vi hade hästar på den tiden och jag masserade även dem samt lärde mig att behandla sår och skador på olika sätt, fortsätter Lise-Lott.

Grunden för hennes nyfikenhet på naturliga friskvårdsmetoder kan bottna i att Lise-Lott själv tidigt var känslig för t ex läkemedel och kemiska substanser. Hon har lärt hur kroppen kan ta till sig näring på ett bra sätt och kombinerat det med medvetenhet om hur man andas och rör sig. Från de terapier hon lärt sig har hon byggt en kunskapsbank att ösa ur i möten med sina kunder. Eftersom varje människa är unik blir också varje behandling ensam i sitt slag.
– Det finns många vägar att gå för att till slut komma fram, säger Lise-Lott.

I hennes sätt att arbeta handlar det om helheten och en kommunikation med varje kund för att nå fram mer än att repetitivt utföra behandlingar efter en mall. För närvarande arbetar Lise-Lott främst med massage och hon har utformat en egen teknik som utgår från Svensk Klassisk massage med djupgående punktbehandling, mjuk stretch och IR/LED-ljusterapi samt intuition. Även kombinationen av eteriska oljor är en viktig del i behandlingen. Ibland behövs näringstillskott för att förbättra resultatet. Lise-Lott gör inga korrigeringar eller justeringar, när det behövs har hon samarbete med olika branschkollegor.
– Det funkar i och med att mina kunder säger wow och bokar en ny tid, även när man mår bra, skrattar Lise-Lott.

Hon är i ständig utveckling och letar efter vad som kan vara bra för hennes kunder. Det medför att Hälsokällan Crea Diem just nu byggs om för att lämna plats till ett nytt koncept. Tidigare har Lise-Lott haft sin verksamhet på Västergatan därefter Linnégatan och nu senast Mariestadsvägen, där en flytt inom kort sker till lokalen bredvid.
– Det är även dags att fira tio-årsjubileum som egen företagare, avslöjar Lise-Lott.

Hon erbjuder även fotzonterapi samt infraröd- och LED-ljusbehandling, ofta i kombination med massagen. De avkopplande Aromaterapibehandlingarna upplevs lindra stress och bygger på ett koncept med färdiga eteriska oljor som mycket mjukt masseras ut enligt en viss turordning på rygg och fötter. I sin vanliga massage blandar Lise-Lott själv ihop vegetabiliska oljor och tillför eteriska oljor.

Om det skulle behövas en ytterligare åtgärder arbetar Lise-Lott med MK Helhjärtat i Dalsjöfors som med jämna mellanrum kommer till Hälsokällan Crea Diem och bland annat utför Ortobionomi, en mjuk korrigerande behandling för att justera olika felställningar i skelettet.

Tanken är att kunna erbjuda välmående till så många som möjligt. Lise-Lott har erfarenhet och en vilja att hjälpa och lovar att Hälsokällan Crea Diem går på djupet i varje möte med varje kund för att erbjuda ett helhetsperspektiv.

Mariestadsv. 5 • 533 31 Götene
Tel.0731-81 21 81
www.halsokallancreadiem.se