Elon/Bolist Lilla Edet har det som behövs

Elon/Bolist i Lilla Edet

Söker man en riktigt bra järnhandel så är Elon/Bolist Lilla Edet ett säkert val. I januari 2024 blev de utsedda till årets järnhandel under Bolist galamiddag på Elmia. Ett pris som bekräftar företagets digra utbud av allt ifrån vitvaror och luftvärmepumpar till allt som behövs för hem och trädgård. Med sin kunniga personal som bjuder sina kunder på en helhjärtad service har butiken vad som krävs för ett tryggt köp.

Elon/Bolist i Lilla Edet

Håkan Jonson driver Elon/Bolist Lilla Edet tillsammans med sin lillebror Magnus och halvbror Mikael. Det anrika företaget grundades 1964 av deras farfar och farfars bror som tillsammans med sina söner. År 1968 startade de en butik som komplement till att utföra elinstallationer i Lilla Edet med omnejd. Tio år senare köpte Håkans pappa ut de andra och blev ensam ägare till rörelsen.
– Jag arbetade här på kvällar och helger under min skoltid, berättar Håkan.

Han skötte lagret samtidigt som han läste in behörighet för att bli elektriker. När han var färdigutbildad 1985 hade han först tankarna på att prova sina vingar någon annanstans men stannade kvar då han tyckte att det var bättre att stanna kvar och hjälpa familjen. Håkan köpte in sig på aktier i företaget och var med om hur butiken först växte ur sina lokaler i centrum innan de 1987 öppnade en ny butik ihop med en möbelaffär. En bit in på 2000-talet så köpte företaget nuvarande fastighet på Industrigatan och varulagret till den järnhandel som fram till dess huserat i lokalerna. För att få plats med både den gamla och nya affärsinriktningen byggde till en våning på butiken. När företaget lite senare blev medlemmar i Järnia ökade deras styrka som järnhandel.
– I dagsläget är vitvaror och luftvärmepumpar det stora för oss, säger Håkan.

Numera saluför butiken allt mellan himmel och jord. Det är belysning, färg, tak, golv och annat som behövs för att utveckla ett hem och sköta en trädgård. Utöver det har de nyckelservice, försäljning av elmaterial, teve och datorer. Nyligen fick företaget sitt nuvarande namn Elon/Bolist Lilla Edet samt efter att Järnia fusionerats med Bolist och butiken kombinerar två starka kedjors varumärken på ett förträffligt sätt.
– Vi har även mycket husgeråd och annat som hör till, säger Håkan.

Elon/Bolist Lilla Edet lyssnar på sin kunder

Butiken är på intet sätt färdiga med sitt koncept utan fortsätter att utvecklas. Håkan betonar att det sker i dialog med kunderna och vad som efterfrågas. Efter att Audio och Video för snart tre år sedan inkorporerades med Elon började kunder exempelvis fråga efter teveapparater. Något butiken inte sålt tidigare och inte kunde köpa in med dåvarande avtal. Håkans lösning blev att företaget blev medlem i Elon Ljud & Bild och öppnade en ny avdelning. Han anser att man på en ort som Lilla Edet ska kunna erbjuda det som kunderna önskar.
– Är det något vi inte har hemma så tar vi in det från våra centrallager, säger Håkan.

Totalt består butiken utav 1 400 kvadratmeter försäljningsyta plus lager. Här finns många artiklar att hålla reda på och Håkan är stolt över sin personal som lär sig om allt nytt som kommer och kan guida kunderna rätt. Totalt har Elon/Bolist Lilla Edet sju anställda som besitter den expertis som efterfrågas. Det krävs kompetens för att köra en nyckelmaskin, bryta färg, rekommendera hårdvara och datorskärm, rätt tumstorlek på teve och vägleda i valet av tvätt- eller diskmaskin.

Elon/Bolist i Lilla Edet

Liten ort, stor kunskap

En sak som kännetecknar ett företag som Elon/Bolist Lilla Edet är att det engagerar fler i familjen. Förutom bröderna Håkan och Magnus så arbetar deras fruar i företaget och har lärt sig det mesta om alla olika varor, maskiner och deras handhavande.

Ytterligare en styrka och klar fördel för Elon/Bolist Lilla Edet är att de har elektrikerkompetensen kvar i företaget och kan erbjuda en helhetslösning för dem som byggt om och önskar en ny plats för sina vitvaror och luftvärmepump. Köper man en maskin hos Elon/Bolist Lilla Edet så kan man få den hemkörd och installerad.
– Vi utför en hel del fasta installationer för de varor vi säljer, säger Håkan.

Målet för den närmaste framtiden är att fortsätta att vara lyhörda, erbjuda en riktigt bra service och utveckla kontakter med andra företag och kommun. Elon/Bolist Lilla Edet vill hjälpa sina kunder och bygga långsiktiga relationer. Håkan och de andra gör vad som behövs för att livet ska fortgå i Lilla Edet.

Industrigatan 2, Lilla Edet0520-65 00 10www.elon.sewww.bolist.se