Investera i ditt välbefinnande hos Sköt om dig – Massage & Friskvård

När man vill njuta av en lugnande massage eller få hjälp med att bli kvitt kroppslig smärta gör ett besök hos Sköt om dig – Massage & Friskvård underverk. Ute på det rogivande landet, knappt fyra kilometer norr om Lilla Edet, finner man en välutbildad och inkännande massör som ger allt från Hot Stonebehandlingar och taktilmassage till att ta hand om arbets- och idrottsskador.

När Agneta E. Westin startade sin verksamhet i början av seklet lyftes det fram att många drabbats av utbrändhet och gått in i väggen. Agneta som då erbjöd enbart lugn taktil massage var smått oförberedd på en del kunders reaktion. Några grät medan andra efterfrågade hjälp med att bli av med smärta. Hennes lösning blev att vidareutbildade sig för att bredda sitt register.

Först byggde hon på med svensk klassisk massage samt att bli stress och friskvårdsterapeut. Hon gick även en spa-utbildning men det var när hon studerade manipulation och mobilisering samt arbets- och idrottsskador som det hettade till i henne. Hon fann sitt kall i att hjälpa människor som lider och har ont.
– Med utbildningarna fick jag större förståelse över vad som hände i kroppen och jättemycket verktyg, berättar Agneta.

Först huserade hon i badhuset i Lilla Edet där hon investerade i en Floating Tank vilket hon var först med i närområdet. Det var i den vevan hon kom på namnet Sköt om dig – Massage & Friskvård som väl sammanfattar hennes verksamhet. En markering om att var och en har ett personligt ansvar för sitt eget välbefinnande.
– Jag är ingen Harry Potter som med en trollformel kan fixa till allt utan det är ett gemensamt åtagande, säger Agneta.

När badet lade ned flyttade hon till centrum och en lokal på 175 kvadratmeter vilket blev ohållbart då hon själv drabbades av en sjukdom som närmast förlamade henne samtidigt som pandemin trängde in i landet. Agneta sade upp hyresavtalet och började en smärtsam resa och kamp med sin egen kropp som tog ett par år.

År 2021 var hon tillräckligt stark för att börja arbeta några timmar om dagen. Hon lät uppföra ett Attefallshus på sin tomt lite norr om Lilla Edet där Sköt om dig – Massage & Friskvård flyttade i slutet av våren. Många av hennes gamla kunder hörsammade att hon återuppstått och sakta men säkert började bokningarna fyllas på.

Sköt om dig – Massage & Friskvård utför terapeutisk individuell massage

Agnetas empati och vilja att hjälpa sina kunder är självupplevd och välgrundad. Hon som fortsatt att utbilda sig och samlat på sig värdefull kunskap med flera grundläggande utbildningar och uppdaterade kurser har nu samlat på sig en gedigen kunskapsbas. Här kom hennes timmar då hon studerade medicinsk litteratur till nytta då den kombineras med hennes yrkeserfarenhet och livsöde.   

Agneta vet att smärta kan bero på stress, felaktig arbetsställning, alltför mycket stillasittande eller sjukdom. Och oavsett om man arbetar på kontor, är maskinförare eller bonde så uppstår ofta samma problematik med smärtor i axlar, nacke, rygg och höfter. Numera har hon verktyg att hjälpa de allra flesta som besöker henne.
– Jag gör oftast lite mer djupgående behandlingar med ett syfte, säger Agneta.

Tack vare sin bredd och djupa kunskaper kan hon plocka ett moment från en teknik och praktisera den tillsammans med en annan. Ett exempel är när hon använder varma stenar från Hot Stone-massagen för att trycka till en nerv eller triggerpunkt. I andra fall använder hon sig av massagepistol, medicinsk laser, copping, gua shag och stretching.

En behandling kan alltså innefatta en mix av tekniker för att hjälpa stela muskler samt bearbeta bindväv och ligament som påverkar kroppens rörelseförmåga vilket på hennes hemsida framställs som terapeutiskt och individuellt anpassad massage.

Agneta utlovar inte snabba resultat, hon är som sagt ingen trollkarl. Men hon garanterar att man mår bättre efter varje gång och att det kan behövas fem besök eller fler för att bli kvitt en smärta som suttit i flera år.
– Det kan ta tid att arbeta sig igenom en cementrygg där spänningarna sitter fast i flera lager, säger Agneta.

Stort utbud av klassiska behandlingar

Det som utmärker Agneta är hennes nyfikenhet i hur kroppen fungerar och genuina vilja att hjälpa andra men självklart kan man om man så önskar boka en svensk klassisk massage som är samlingsnamnet för en djupgående massage som bearbetar muskeln genom knådningar och tryck eller en aroma-massage med härliga eteriska oljor och lätta längsgående, avslappnande strykningar.

Bland behandlingarna hittar vi även gravidmassage, relaxmassage på en infraröd madrass, ansiktsbehandling med massage samt en lyxig och avkopplande chokladmassage som ökar lyckohormonerna i hela kroppen.

Ett besök på Sköt om dig – Massage & Friskvård kan alltså bokstavligen handla om smärta, njutning eller en kombination mellan dem båda. Syftet är ändå alltid att nå fram till ett välmående.
– Genom att ta lite härifrån och därifrån hittar jag fram till det som fungerar, avslutar Agneta.

Agneta E Westin

Certifierad Massör

Stress & Friskvårdsterapeut

Tel. 070-669 39 94

info@skotomdig.se

www.skotomdig.se