DroneX Fly ser allt från luften

Dronex Fly

Numera kan en inspektion av fasader, tak och balkonger utföras exakt och digitalt med hjälp av drönare. Fastighetsägare spar pengar på att inte inspektera manuellt. Byggare kan skapa sig en digital kopia av markförhållanden inför ett större projekt. DroneX Fly heter företaget som spar rejält med pengar för företag och privatpersoner som tänker till innan de sätter i gång med ett bygge.

Max Beksson stora passion är allt som tillhör flygning. När han i juni 2021 grundade DroneX Fly som utför drönartjänster över hela Skåne var det för att coronarestrektionerna gjorde en mängd piloter arbetslösa. Han som tidigare flugit medelstora flygplan som Boeing 737 såg att hans kunskaper och erfarenhet var önskvärda för dem som önskar drönarfoto och skanningar.
– Det är liknande regler för luftrum och kunskaper om väder som behövs, berättar Max.

Han förtydligar att hans fokus på säkerhet är lika stort oavsett om han utför uppdrag som drönaroperatör eller kommersiell pilot. Gällande lagar och regler ska följas. De är skrivna av en anledning. Hans erfarenhet säger honom också att vara noggrann med väderförhållandena när han flyger med sina drönare. Många hör av sig till DroneX Fly och undrar om de inte kan fotografera och/eller filma evenemang, bröllop och fester men det är inte företagets fokusområde. De har i stället specialiserat sig på inspektioner och exakta mätningar.
– I huvudsak erbjuder jag inspektioner till företag och privatpersoner, säger Max

Numera har fastighetsägare upptäckt att drönartjänster är ett tillförlitligt och prisvärt sätt att utföra fasad- och takbesiktigningar på allt från radhus och villor till högre byggnader. Det kan vara höga skorstenar, vindkraftverk, kyrk- och vattentorn. Andra önskar filma och dokumentera svåråtkomliga eller riktigt stora platser. Det kan vara bönder som vill se status på sina grödor eller skogsägare som vill ha en detaljerad bild av sina träds tillstånd.

DroneX Fly hjälper till i planeringsstadiet

Max beskriver hur företaget kan skanna och kartlägga alltifrån fält, blivande parkeringsplatser och andra tänkbara byggplatser i syfte att skapa en realistisk tredimensionell bild utav markförhållandena. Med hjälp av noggrant planerade flygrutter tar DroneX Fly högupplösta bilder som sedan bearbetas i speciella program och i detalj skapar en digital version av verkligheten. Mätningarna garanterar att volym, längd och höjd blir exakta.
– Det finns dem som vill veta inte bara hur högt ett berg är utan även bredden på olika höjder och dess volym, berättar Max.

Vägbyggare och andra byggherrar använder sig av Dronex Flys tjänster för att projektera ett större projekt men det är lönsamt även för mindre projekt. Att inspektera sitt tak för att få reda på dess status innan man sätter upp solceller kan spara många sköna slantar för den lilla fastighetsägaren.
– Det är ett enkelt och billigt sätt att få reda på om några takplattor är sönder och om de behöver ersättas innan bygget påbörjas, säger Max.

De högupplösta bilder som DroneX Fly drönare tar avslöjar alla sorters skador. Bilder tas ur olika vinklar och erbjuder ett stort material att arbeta med. DroneX Fly levererar bland annat en rapport där avvikelser markerats.

Lyhördhet och vilja att ge det lilla extra

DroneX Fly är registrerat hos Transportstyrelsen och har alla gällande tillstånd för flygningar i Sverige. Max beskriver att varje uppdrag skräddarsys efter varje kunds unika behov. Han lyssnar noga till vad som efterfrågas och försöker att alltid leverera lite mer än vad som förväntats av honom. Hans mål är att varje kund ska vara nöjd och tillfredsställd med resultatet.
– Kundvård är grundläggande i mitt sätt att bygga företaget, säger Max.

Han lyfter också eldrivna drönares minimala miljöpåverkan och att det i samband med effektiviteten bidrar till snabba, kostnadseffektiva och väl underbyggda beslutsunderlag. Han som sedan en tid är tillbaka som kommersiell pilot vet att det är helheten som räknas och att varje enskild handling bidrar. Med sin breda kompetens och passion för allt som rör flyg är han beredd att hjälpa dem i Skåne som söker en större eller mindre inspektion. Han garanterar ett snabbt och professionellt svar på alla förfrågningar.

Tak/Fasadinspektion • Kartläggning • Solceller

Tel. 076-2338708