Hagbloms Måleri Skaraborg sätter färg på tillvaron

Vi besöker ett av de ledande måleriförtagen i Falköping för att se vad det är som krävs för att vara på topp. Företaget har sedan mitten av åttiotalet satt färg på Skaraborg och blivit en naturlig samarbetspartner för byggföretag, bostadsbolag, privatpersoner och kommunen. En del av hemligheten förutom att alltid göra ett jobb lite bättre än vad som förväntas är att vara tillgänglig och svara när det ringer.

Hagbloms Måleri

Henrik Hultström driver Hagbloms Måleri i Skaraborg som är en del av en större koncern. Att Henrik kom in tidigt i branschen förvånar ingen som såg honom hänga på sin pappa som var målare. För honom började det med sommarjobb, fortsatte med val av gymnasiet och ledde till jobb direkt därefter.
– Jag trivs och har det bra med det här, säger Henrik.

Hagbloms Måleri

Länge var han anställd målare och det var först 2016 han blev arbetsledare för att i september 2022 bli platschef på Hagbloms Måleri i Skaraborg. Företaget erbjuder måleritjänster av alla de slag. Henrik lägger stor vikt vid att underhålla relationer. För honom handlar ett långsiktigt sätt att se på arbetet om att bygga förtroende och leva upp till det- Det behövs när man år efter år arbetar med samma byggare och beställare eller när det ska förhandlas om ramavtal.

Henrik är medveten om att det tar lång tid att komma upp på toppen men en bråkdel av tiden för att halka ned. För honom är Skaraborg en alldeles för liten del av Sverige för att kunna göra ett dåligt jobb. Och skulle det ske så handlar det om att ta hand om en reklamation på ett sätt som gör kunden nöjd igen.
– Det är viktigt att hålla en dialog med sina kunder och att vara tillgänglig, säger Henrik.

Från bredspackling och epoxigolv till fasader och dekorationsmåleri

Hagbloms Måleri i Skaraborg gör allt inom måleri. Invändigt såväl som utvändigt. Kunderna är allt från privatpersoner till större företag samt kommunala och statliga bolag. Parallellt med målning och tapetsering arbetar de även med klottersanering och epoxigolv. För att de nästan tjugo anställda ska hålla sig uppdaterade med nyheter får de kontinuerlig utbildning. Henrik har själv mästarbrev i måleri och vördar äldre teknik samtidigt som han gläds åt moderna material som är skonsammare för miljö och människor.
– Jag känner mig väldigt trygg med mina anställda och att vi levererar som de proffs vi är, säger Henrik.

Det märks att han är stolt över sina målare och berättar att de i sin slogan använder orden en nyans starkare och att det är deras interna målsättning. Det handlar om att ta ett steg till och leverera lite mer än vad kunden förväntar sig. Samtidigt försöker han tona ned det lite för att inte verka stöddig. Han vill ogärna slå sig för bröstet berättar han.
– Vi vill ändå alltid vara en stark aktör. Vi ska inte stå still och nöja oss, berättar Henrik.

Det är en inställning som tilltalar många som söker långvariga relationer. En stor del av omsättningen för Hagbloms Måleri i Skaraborg rör sig om ramavtal med allmännyttan och en annan om kontakter med byggare där det handlar om både entreprenad och försäkringsjobb. Tillsammans med privatpersoner som hört sin granne, släkting eller arbetskamrat tala varmt om Hagbloms Måleri i Skaraborg bildar det en bra mix av kunder och varierande arbeten för de anställda. Det ser ut som framtiden är ljus för företaget och om möjligt en nyans starkare.

Verkstadsgatan 6, 521 41 Falköping
Tel. 0515 800 19
henrik.hultstrom@hagbloms.se
www.hagblomsmaleri-skaraborg.se