Café Bella Mi bjuder på glädje

Cafe Bella Mi

På Grevhusgatan mitt i Lidköping hittar vi ett café som höjs till skyarna av sina stambesökare. Det är klart värt att göra ett besök för den som inte redan är frälst. Här möts besökaren av väldoft, fantasifulla bakelser, gudomliga mackor, fantastiska luncher och en kladdkaka för god att avstå ifrån.

Populära Café Bella Mi har nu en ny ägare som tog över verksamheten så sent som i början av oktober 2022. Anna-Lena Johansson har sin grund som undersköterska och senast arbetade hon som förskolelärare när hon kände att hon ville mer. Anna-Lena vågade till slut ta steget när hon mitt i scrollandet såg att Café Bella Mi var till salu.
– Jag har alltid drömt om att bli ägare till ett litet café, berättar Anna-Lena.

Caféet har ett mycket fint omdöme i White Guide där inspirerande bakverk lyfts fram tillsammans med mackorna och Fairtrade-märkta bönor. Anna-Lena trycker själv på att de har något för alla och att de är tillmötesgående. Det finns alltid veganska och glutenfria alternativ samt rawprodukter vid sidan av de traditionella bakelserna. Allt bakas från grunden på noga utvalda närproducerade råvaror.

Först som sist. Café Bella Mi är omtyckt och har stamgäster som tar sig hit från Skara, Skövde och Götene för att fika. De känner igen sig i allt med allt från möblemanget, pastellfärgerna och lekfullheten i allt från färgställningarna till namnet på det som serveras. Café Bella Mi är berömt för sitt filmjölksbröd, uppskattat för sitt bananbröd och avgudat för sin Livets kladdkaka. Kakan Harry som består av en mördegsbotten bestruken med en kolasås, en snickerskaka eller en salt kolagrotta kan avnjutas på plats i två rosa eller ett blått rum. Några kakelugnar förstärker idyllen. Vid sidan av alla kakor och bakelser serverar Café Bella Mi lättare måltider där fräscha sallader och matiga smörgåsar mättar. Dagens lunch hålls mellan elva och två.

Cafe Bella Mi

Lekfullheten består

Parallellt med arbetet på Café Bella Mi går Anna-Lena en lärlingsutbildning för att själv förstå hemligheterna som hennes anställde konditor Maria bär på. Just nu lär hon sig grunderna och har ännu inte kommit till den punkten där man bestämmer sig för att bli fullärd på surdegs respektive bakelser och tårtor.
– Det är ett hantverksyrke och mycket som är nytt för mig, säger Anna-Lena med eftertryck.

Bland dryckerna erbjuds allt som förväntas av ett modernt café tillsammans med andra mer udda alternativ. Därför går det att beställa espresso, latte eller flat white lika gärna som en dirty chai latte.
– Vi är ett café med ett stort utbud, säger Anna-Lena.

Hon har inga tankar på att förändra själva konceptet. På sin höjd tänker Anna-Lena fylla på med sina favoriter i kakdisken, så det stora utbudet kommer vara kvar. Inredningen med sin flirt från förr kommer vara kvar med ytterst få varsamma renoveringar. Själen ska bestå.
– Café Bella Mi är noga med traditioner. Vi kommer fortsätta att vara speciella vid olika högtider, avslutar Anna-Lena.

Grevhusgatan 3B
531 31 Lidköping
Tel.0510-26026