Pias Quilt och Sybehör för de som vill ha det bästa

Tätvävda och tunna tyger, stoppning, trådar, garn och allt annat som behövs för den bästa av alla hobbyers hittar man hos Pias Quilt och Sybehör. De som quiltar vet var de hittar det djupaste sortimentet utav quilttyget.

På Sockerbruksgatan i Lidköping hittar vi ett textilcenter där underbara Pias Quilt och Sybehör är en av fyra aktörer. Här hittar den intresserade sytillbehör, dragkedjor och garner. För den invigde är detta ett paradis. Bara som en parentes så kan vi tala om att man här hittar minst trettio olika röda garn till symaskinen samt ett närmast oräkneligt antal i andra färger, tjocklekar och kvaliteter. Gütermann är leverantören av de flesta.

Tygerna vi ser i butiken har fantastiska mönster och en klarhet i sina färger som lockar att arbeta med dem. För dem som vill köpa färdiga quilttyger finns det ett enormt utbud med tätvävda i olika kvaliteter. På väggarna återfinns alster där ofta lokala förmågor som är vänner till Pia står för produktionen där de klippt och skurit olika tyger för att sedan sy ihop dem. Det är en färggrann utställning som sprakar av kreativitet.
– Quiltade väskor är väldigt inne nu, säger Pia.

Endast fantasin sätter gränser

Här hittar vi också färdiga produkter från den lilla minsta hjärtgrytlappen till stora överkast att inspireras av. Intresset finns hos många men tiden räcker inte alltid till berättar Pia Jansson som driver butiken.
Hon hade under trettio års tid jobbat i butiken på Rörstrands när de lade ned verksamheten. Lyckligtvis fick hon möjlighet att utbildade sig och arbeta med något som hon verkligen brinner för – att skapa med textil.

Utöver tyger, stoppning och tråd hittar man blixtlås i världens alla längder, färger och kvaliteter. Samt knappar. Pia berättar att hon tagit över en grannbutik, lagret från en butik i Falköping samt en tredje butik som lade ned och därför har ett stort lager med knappar i allsköns inspirerande material, färg och form.

Service utöver det vanliga

Pia berättar att hon försöker hjälpa sina kunder så långt det är möjligt, bland annat skär hon till bitar efter önskemål. Det ryktet har spridit sig och numera har Pias Quilt och Sybehör kunder som tar sig med husbil från Bornholm i Danmark till Sockerbruksgatan i Lidköping för att handla.
– Annars är de flesta kunderna från närområdet, säger Pia.

Närområdet visar sig vara Skara, Skövde, Trollhättan, Götene och Falköping. Kunderna kommer för det extremt djupa sortimentet utav tyger och bredden av knappar, tråd och garn.
– Här får de allt, avslutar Pia.

Sockerbruksg. 3D Lidköping
Tel. 0730-418756
jansson.pia@live.se