Fajn SPA och Massage för återhämtning och vederkvickelse

Fajn SPA & Massage

Mitt i Lidköping, på Nya Stadens Torg, finner vi en spa- och massagesalong som bjuder in till avkoppling och välbefinnande. Det är en harmonisk oas där var och en kan ersätta en stressig vardag med lugn och ro. Här kan man hämta ny energi i att bara vara eller ta del av livgivande behandlingar för både kropp och själ.

När Sara Johansson skulle registrera sin spa- och massagesalong hade hon flera förslag som alla blev nekade utav Skatteverket. Till slut sa Saras syster åt henne att prova något som hon mår bra av.
– Det skulle då vara ölen på Fajn, min gamla bykrog i Tjeckien, berättar Sara med ett skratt.

Hon har sin bakgrund inom sjukvården där hon arbetade som undersköterska innan hon sadlade om till en säljande funktion med mässor i fokus. Under den tiden utbildade hon sig till massör utan en tanke på att praktisera yrket. Efter att ha drabbats av en stroke år 2009 insåg hon att det inte fungerade så bra längre med ett kontorsjobb så hon sökte en tjänst som massör på ett företag i Lidköping. Där fann hon glädje i att hjälpa andra samtidigt som hon tränade upp sin egen förmåga att röra sig.
– Fysiskt kan det tyckas vara tufft men jag har faktiskt mindre ont i kroppen nu än när jag jobbade på kontor, säger Sara.

Efter att ha varit anställd som massör i fem år fann Sara att det var dags att utveckla sina egna idéer och skapa något eget. Hon började något försiktigt på Bryggerigatan innan hon kom till den eleganta och mysiga lokal som Fajn SPA och Massage huserar i numera. Här huserade tidigare en bank där stengolv och väggar påminner om att värdighet, säkerhet och lugn är inbyggt i interiören. Det är en bra plats för en salong som inbjuder till vila, kontemplation och njutning.

Fajn SPA & Massage

Med kunden i centrum

I salongen är de flera företag och utåt kallar de sig för skönhetsbanken. Det är två hudterapeuter och två frisörer förutom Sara. Fajn SPA och Massage hyr sin egen del och arbetar i första hand med massage. Sara erbjuder djupmassage som löser upp knutar samt avslappningsmassage för njutning och avkoppling. Hon är diplomerad i svensk klassisk massage och användandet av hot stone.
– Jag anpassar massagen efter önskemål och vad som kommer upp under behandlingen, säger Sara.

På Fajn SPA och Massage kan man även få andra kroppsbehandlingar som body scrub, vaxning, färgning utav bryn och fransar samt ansiktsbehandlingar. I sitt arbete använder sig Sara endast av kvalitetsprodukter. Som ansiktsprodukter säljer hon Comfort Zone som är bra för både miljön och människan. Inriktningen av behandlingar handlar om avslappning lika mycket som energigivande. I sitt sätt att vara berättar Sara om vikten av att vara lyhörd och att inte utföra rörelser efter ett schema. Hon stämmer av med varje kund om vad det är de förväntar sig med sitt besök. Oavsett så brukar Sara alltid börja med mjuka, uppvärmande rörelser innan hon succesivt ökar trycket.
– De sköna avkopplande behandlingarna blir alltmer populära, avslutar Sara som planerar att lära sig fler tekniker att erbjuda sina kunder.

Sara Johansson
Dipl.massör

Nya Stadens Torg 1, Lidköping
Tel. 076-348 5912

www.fajn.nu