Elins Inspiration har allt och lite till

Elins Inspiration

På gågatan i centrala Vänersborg hittar vi en underbar butik fylld av saker och ting man kan ge bort till dem som redan har allt. Det är skorpor, knäckebröd, salt, oljor, drycker och praliner. Doftljus, gratängformar, kuddar, vaser, fat, ljuslyktor, skärbrädor, muggar och dukar. Och mycket mer.

Carina Karlsson och Elin Askman är mor och dotter. Tillsammans startade de inredningsbutiken Elins Inspiration som slog upp portarna i liten skala den 9 april 2010. Carina som är bördig från Grästorp arbetade där i en matvaruaffär innan hon flyttade till Vänersborg under 80-talet. Hon trivdes med kundkontakten och fortsatte i branschen fram till slutet av 90-talet då hon bytte bransch och började inom barnomsorgen. När det dök upp en möjlighet att driva butik tillsammans med Elin tog hon den.
– Jag kunde inte släppa det här med butik, mötet med alla kunder är härligt, säger Carina.

I början var det mestadels Elin som var i butiken medan Carina delvis var kvar på förskolan. År 2013 bestämde de sig för att satsa fullt ut och letade efter en lämplig lokal i centrum. Först flyttade de till Sundsgatan där de var kvar till slutet av september 2022 då de öppnade upp portarna för nya Elins Inspiration som är belägen på Edsgatan. Läget var noga genomtänkt.
– I samband med vårt 10 årsjubileum 2020 öppnade vi även Lilla Elins, en liten butik tvärs över gatan med inriktning på barnkläder och leksaker, berättar Elin.

Nu förenas Carina och Elin återigen fysiskt i samma lokal och kan dra nytta av varandras styrkor. Elins Inspiration och Lilla Elins som tidigare kompletterade varandra fungerar nu mer som en enhet och har blivit en naturlig del för presentsökande Vänersborgare och för dem som vill piffa upp sin hemmiljö. Räknar man ihop alla kunder är det många som reser hit från såväl Uddevalla, Trollhättan som Dalsland. De har upptäckt att både Carina och Elin brinner för detaljerna som ger det lilla extra och att de blir väl bemötta som kunder.

Elins Inspiration

Presenter, barnkläder och livsstil

Som kund möter man på 250 kvadratmeters butiksyta saker och ting som kan bli presenter till allt från barnafödandet, skolstart, konfirmation, bröllop och födelsedagar fram till tematiska högtider som jul, påsk, midsommar och halloween. De månar om att ha ett utbud som är aktuellt och speglar tidens anda. Syns något i ett populärt inredningsprogram så kan man oftast hitta det hos Elins Inspiration. Några av de varumärken som sticker ut är GreenGate, Ernst Kirchsteiger och Majas Cottage men här finns också mera vardagskopplade märken som Bruka. Att ta hand om kunden är dock grundläggande. Presentinslagning är en självklarhet.
– Först och främst erbjuder vi personlig service, säger Elin.

Bland allt vackert hittar man också ätbara ting som konfektyr, salter, oljor och knäckebröd. Här tänker Carina och Elin lokalt och promotar lokalproducerade produkter vackert förpackade i korgar täckta av cellofan. Det är vackert, spännande och njutbart.
– En smakupplevelse fungerar alltid som present om man inte vet vad någon verkligen önskar sig, förklarar Carina.

På barnavdelningen, Lilla Elins hittar man barnkläder från åldrarna noll till tolv år och fina träleksaker från Jabadabado. Tanken bakom utbudet är bra kvalitet till ett bra pris. Kan det förenas med ekologisk bomull och ett sunt miljötänk så hör det hemma hos Carina och Elin. Precis som allt annat som ger det särskilda intrycket av att vara speciellt och unikt.

Edsgatan 19, Vänersborg
Tel. 0736-854598
elins.vanersborg@gmail.com