På Montses Hudvård ser man till helheten

Vi besöker en salong i centrala Lidköping där kunden tas om hand och får hjälp med ett holistiskt perspektiv. Här får man mer än en ansiktsbehandling eller en massage, man får tips och råd om hur vardagslyxen, välbefinnandet och en läkningsprocess kan fortsätta hemma.

När Montse Coll var arton år fann hon ett intresse för massage och hur man med naturliga produkter kunde hjälpa kroppen att må bra. Hon bodde då i Barcelona och bestämde sig för att bli hudvårdsterapeut. Efter utbildningen arbetade hon på några olika salonger innan hon bestämde sig för att öppna eget.
– Jag drev en egen salong i Córdoba under nio års tid, berättar Montse.

Därpå fick hon en längtan efter förändring. Hennes syster hade då bott i Sverige en längre tid och pratade varmt om ordning och reda. Montse och hennes barn hade redan besökt landet vid flera tillfällen och de bestämde sig för att flytta.

Sedan sex år huserar Montses Hudvård på Norra Torngatan i centrala Lidköping. Salongen är på närmare hundra kvadratmeter med två behandlingsrum, ett relaxrum och eleganta ytor som passar sig för events, happenings och mysigt samkväm när det finns tillfälle för lite glamour. Vitlaserat trägolv med patina, ljusa väggar och mäktiga tavlor på väggarna.

Ekologiska produkter

På Montses Hudvård kan man få en ansikts- och kroppsbehandlingar, massage, hudvård, vaxning, spabehandligar, fransar och bryn samt annat man kan vänta sig på en kvalitetssalong såsom dermaderm och plasma. De använder sig bland annat av M Picaut’s produkter som är en ekologisk serie med få ingredienser.
– Man kan fortsätta hjälpa huden hemma efter en behandling här, säger Montse.

För henne handlar det om ett holistiskt sätt att betrakta sitt arbete, alla delar i och på kroppen bildar en helhet. Målet är alla kunder ska må. Före exempelvis en ansiktsbehandling börjar Montse därför med en lymfmassage på ansikte, hals och dekolletage. Alla ska känna sig omhändertagna och trygga.
Lugn, ro och trygghet, Stämningar man lätt uppnår under en spabehandling. En behandling börjar i ett skönt bad där naturliga ingredienser tar hand om huden innan den fortsätter.
– Man ska känna att det är omhändertagande och lyxigt, säger Montse.

Montses Hudvård

Framgångsfaktorn är ingen hemlighet enligt henne. Alla verksamma behandlingar börjar med bra produkter, omtanke och kunskap. Lätt, effektiv massage som leder till bra lymfdränage och hög blodcirkulation. Olika delar av kroppen tas hand om på olika sätt för att påbörja ett läkande och skänka ett välbefinnande.

Montse rekommenderar en kur med flera täta behandlingar om man verkligen vill läka ett område eller att utföra en behandling en gång i månaden för att upprätthålla friskhet och bibehålla ett naturligt skydd. Montses Hudvård har många återkommande kunder i olika åldrar. De yngsta är runt femton år och de äldsta en bit över nittio år.
– Vi har kunder från Göteborg som besöker oss regelbundet, avslöjar Montse.

I framtiden ser hon gärna att salongen växer och att hon och hennes anställda fortsätter att vidareutbilda sig för att kunna ge sina kunder bästa möjliga förutsättningar till holistiska behandlingar. Huden är en del av kroppen och Montse ser till helheten. Lugnet ska behållas, kunderna ska känna sig trygga och mottagandet ska vara värdigt. Kundens välmående går alltid i första hand.
– Vi fokuserar på att kunden mår bra. Inifrån och ut, avslutar Montse.

Norra Torngatan 20
531 31 Lidköping

Tel. 073-891 83 76