JT Bygg Lysekil utför jobbet med säkerhet

De kallar sig själva för det lilla företaget med de stora resurserna. Inget jobb är för litet och inget jobb är för stort. Det kan vara ett fönsterbyte, ett bygge av en altan, uppförandet av ett prefabricerat hus lika gärna som en större totalentreprenad. Kunnandet, erfarenheten och viljan att göra ett bra jobb finns.

Joakim Lind och Thomas Lindeberg driver JT Bygg Lysekil. Det kan låta klyschigt men de utför faktiskt allt inom bygg. Alltifrån en altan bredvid sommarstugan till uppförandet av nya hus. Däremellan renoverar och bygger de badrum, kök och trapphus. Deras målsättning är att alltid göra ett gott jobb och de månar om sitt rykte.
– I en så här liten ort finns det inte utrymme för annat, berättar Thomas.

För Thomas som kommer från en familj med snickare var det inte ett svårt val att välja gymnasieinriktning då den tiden begav sig. För Joakim var det lite svårare så han läste ekonomi och undrade vad han skulle göra i livet.
– Jag kom på att det inte var att sita på kontor så jag började som traditionell lärling på en byggfirma, säger Joakim.

Det här var för tjugo år sedan i en liten ort och det skiljer ett år dem emellan så det var inte så underligt att de hade gemensamma vänner under tiden de gjorde sina första yrkesverksamma år. Det var närmast oundvikligt att de skulle träffas och när två entreprenörssjälar möts kan det uppstå mirakel. Deras första företag handlade om paintballuthyrning som de drev mer som en rolig idé. Sen fann de att Norge var ett bra land där unga svenskar kunde tjäna bra med pengar. Och det var där de på allvar upptäckte att de trivdes i varandras sällskap och att de yrkesmässigt strävade åt samma håll även om de inte arbetade på samma byggen.
– Vi kom på att vi ville göra något mer beständigt tillsammans ön paintballuthyrningen, berättar Joakim.

Sagt och gjort, år 2007 grundade de JT Bygg Lysekil och började arbeta sig uppåt från den absoluta grunden. Thomas beskriver hur de hyrde små fack hos andra för att kunna förvara sin utrustning och att skjutsade varandra till olika jobb för att spara på utgifterna.
– Vi började bokstavligen med fyra tomma händer, avslöjar Joakim.

Thomas fyller i och förklarar hur de långsamt växte. I snitt har de växt med en anställd per år. Utåt har det synts i att de först hyrde in sig i lokaler som blev större och fram till idag då de äger huset och marken som deras nuvarande verkstad befinner sig på. En tid under övergången från små till stora hyrde de i sin tur ut sina lokaler till andra hantverkare vilket på ett sätt slöt en cirkel.
– Nu har vi växt än mer och behöver egentligen större lokaler själva, skrattar Thomas.

Joakim berättar att de hade köpt mer mark och var på väg att bygga en hall till när pandemin lamslog världen. De tog ett gemensamt beslut om att sitta still i båten för att se vart världen var på väg. Ingen av dem ser det som ett självändamål att växa kontinuerligt. De väljer att göra det vid behov. Idag är JT Bygg Lysekil tillräckligt stort för att ensamma ansvara för stora entreprenader och de har goda kontakter med andra hantverkare.
– Vi har ett fantastiskt team och tillsammans kan vi utföra allt inom bygg, avslutar Thomas.

 

 

Kvartsvägen 4, Lysekil
info@jtbygg.com
www.jtbygg.com