Golvet Gerlesborg gör det mesta inom golv

Med bred kompetens är Golvet Gerlesborg en närmast komplett golvleverantör för privatpersoner i Bohuslän. De är experter på våtrumsarbeten och riktiga hejare på att renovera gamla parkettgolv. Lägg därtill egen tillverkning och läggning av klassiska stavparkettsgolv.

I början av 1970-talet byggde Stefan Holm segelbåtar. Arbetet slutade vid tretiden och Stefan som var full av kraft ville fortsätta arbeta. Mest av en slump kom han i kontakt med en mattläggare och gillade det han fick göra. Ryktet om hans arbetsvillighet och skicklighet spred sig och andra företag hörde sig för om han kunde hjälpa dem. 1975 hade det blivit hans huvudsysselsättning och året därpå startade han Golvet Gerlesborg. Stefans vision var aldrig att bli störst utan friheten att kunna välja jobb och tider vägde över. För femton år sedan anslöt sonen Erik, då fyllda nitton, till företaget. Med tiden har de samlat på sig ett närmast ovärderligt kunnande. Firma Golvet Gerlesborg har koll på vad de kan och de gör det mesta inom golv.
– Ingen kan allt och vi tackar nej till det vi inte kan, säger Stefan.

Det mesta inberäknar från tillverkning och läggning av klassisk stavparkett, stocksågade trägolv och andra massiva lösningar till montering av klickgolv, läggning av klinker och keramik, heltäckningsmattor, renoveringar samt våtrumsarbeten. De har gått PERs våtrumskurser som är framtagna av Byggkeramikrådet och uppfyller kraven för Golvbranschens och Boverkets bygg- och branschregler. Stefan och Erik diskuterar sinsemellan missödet när golvbranschens och byggbranschens organisationer inte kunde enas om auktoriseringar och ge klara besked. Något som framför allt kan förvirra för kunden. Det här leder också till att de själva köper in materialet som ska användas. Annars finns risken att det är för mycket eller för lite i slutänden eller att kvalitén inte är tillräckligt hög för att följa branschstandard.
– Vi som arbetar i den här bygden där alla är bekanta med varandra känner nog ett större ansvar än mer anonyma företag i storstadsområdena. För oss är det viktigt att kunna se folk i ögonen när man träffas igen, säger Stefan.

 Att alltid lämna ett jobb med stolthet och i vetskap om att det kommer hålla ställer krav på medarbetare och samarbetspartners. Hela teamet med snickare, rörläggare, elektriker, målare och golvläggare behöver vara samkörda och veta att de kan lita på varandra. Under åren har Golvet Gerlesborg samarbetat med flera olika hantverksföretag och succesivt samlat kunskap om vilka de arbetar bäst ihop med. Det handlar om att samplanera och samtidigt lösa uppgifter själv.
– Grunden för att lyckas är att vara noggrann. Sen ska man göra jobbet bättre än vad man skulle göra till sig själv, säger Erik.

Större delen av jobben som Golvet Gerlesborg utför är i privatbostäder och de är väl insatta med hur man hanterar ROT som ger kunden avdrag för 30 procent utav arbetskostnaden. De uppskattar privatmarknaden som erbjuder omväxlingar och utmaningar i arbetet där ingen dag blir den andra lik. Deras önskan om att lära sig mer borgar också för kvalitet och en säkerhet för kunden.
– Vi har helhetsbilden om ett hus alla golv och specialkunskaper som gör oss efterfrågade, avslutar Erik.

Erik 070-536 47 69
Stefan 070-533 93 74
erik@golvet.nu
www.golvet.nu